Görüş Bildir

Çanakkale-Lapseki'de kaza! Taner Çetin'in yaya olarak çarptığı yaşındaki Recep Evegelmez, hayatını kaybetti!

ÇANAKKALE'de, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı yaya 64 yaşındaki Recep Evegelmez hayatını kaybetti. Kaza, akşam saat 20.00 sıralarında Lapseki-Çanakkale Karayolu'nun Yapıldak mevkiinde meydana geldi. Taner Çetin (30) yönetimindeki otomobil, duble yolda karşı yöne geçmeye çalışan Recep Evegelmez'e çarptı.

Çanakkale-Lapseki'de kaza! Taner Çetin'in yaya olarak çarptığı yaşındaki Recep Evegelmez, hayatını kaybetti!

ÇANAKKALE'de, yolun karşısına geçmek isterken otomobilin çarptığı yaya 64 yaşındaki Recep Evegelmez hayatını kaybetti. Kaza, akşam saat 20.00 sıralarında Lapseki-Çanakkale Karayolu'nun Yapıldak mevkiinde meydana geldi

Lapseki'den Çanakkale istikametine seyir halinde olan Taner Çetin (30) yönetimindeki otomobil, duble yolda karşı yöne geçmeye çalışan Recep Evegelmez'e çarptı. Çarpmanın etkisiyle asfalta düşen Evegelmez ağır yaralandı. Kazayı gören diğer sürücüler durumu sağlık ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde Recep Evegelmez'in hayatını kaybettiği belirlendi.  Evegelmez'in cansız bedeni savcının incelemesinin ardından Çanakkale Devlet Hastanesi Morgu'na gönderildi. Kaza sonrası otomobil sürücüsü Taner Çetin, jandarma tarafından gözaltına alındı. Kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

İlin eski merkezi aslında Biga olup, Cumhuriyet döneminde, kazanılmış olan başarılardan dolayı ilin ismi ve merkezi Çanakkale olarak değiştirilmiştir. İlin isminin kökeni ise yörede çok gelişmiş olan çanak-çömlek zanaatinden gelir. Şehrin iki simgesi hâline gelen Kale-i Sultaniye ile çanakçılık özdeşleşince de şehir "Çanakkale" olarak adlandırılmaya başlanmıştır.

Çanakkale, binyıllar boyunca farklı toplumların egemenliğinde kalmış, gerek mimarisinde gerek yaşamda onlardan izler taşımaktadır.1970'li yıllardan itibaren yapılmaya başlayan ticari yatırımlarla ildeki geleneksel toplum yapısı yerini hızla modernize kente bırakmıştır. Ticari yatırımlarla ulaşım kolaylaşmış ve şehrin görünümünün değişmesi böylece başlamıştır. Bugün Çanakkale Türkiye'nin en modern çevrelerindendir. Geniş kaldırımları, temiz caddeleri, bakımlı binaları ile örnek bir şehirdir. Henüz altyapısı tam oturmamışsa da kültürel anlamda Çanakkale ili Türkiye'de önde gelen çevrelerdendir. Toplumda çekirdek aile yaygındır. Toplum, Manavlar, Türkmenler, Pomaklar,Yörükler, Bulgaristan göçmenleri ve az sayıda Kumuk Türkleri ve Çerkes ile Boşnak'tan oluşur. Boşnak ve Yörükler genelde tarım ile uğraşırlar. Fakat halk etnik yapıya göre ayrılmamış birlik içinde yaşamaktadır. Fakat her toplum kendi kültürel yapısını korur. İl ve ilçe merkezlerinde büyük ölçüde modern giyim örnekleri benimsenmiştir. Kırsal kesimden gelen bayanlar, beyaz yemeni adı verilen eşarp ve şalvar ile siyah naylonumsu kumaştan pardösü giyerler, kırsal kesim erkeklerinde ise baskın giyim türü, pantolon, ceket ve kaskettir. Yörede erkeklerin şalvar giydiği pek görülmez. Çanakkale'de üretilen başlıca gıda ürünleri, şarap, zeytin, sardalya, peynir helvası ve keşkektir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir