Görüş Bildir

Çocuklarının reddini istedi!

Bismil ilçesinde eşi Muhterem Akbulut'u katleden Hasip Akbulut, çocuklarının kendi aleyhine ifade vermesinin ardından çocuklarının kendisinden olmadığını iddia ederek, DNA testi istedi.

Çocuklarının reddini istedi!

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 32 yıl boyunca sistematik şiddet uyguladığı eşi Muhterem Akbulut'u 3 Kasım 2019'da bıçaklayarak öldüren Hasip Akbulut'un yargılandığı davanın 6’ncı duruşması Diyarbakır 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya çiftin çocukları Sultan Coşkun ve Numan Akbulut, avukatları Elif Tirenç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı vekili Avukat Turhan Bağrıyanık, sanık avukatları duruşmada hazır bulundu. Sanık Hasip Akbulut tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses Görüntü ve Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden duruşmaya katıldı.

İddia makamı, sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, sanığın üzerine atılı suçu işlediğine yönelik somut delilerin bulunması nedeniyle tutukluluğunun devamı yönünde karar verilmesini talep etti.

Sanık ise önceki savunmalarında kıskançlıkla ilgili iddialarını tekrarlayarak, kendi aleyhine ifade veren çocuklarına karşı soy bağının reddi nedeniyle dava açılması için DNA testi yapılmasını istedi.

'ANNEMİZE İFTİRA ATILIYOR'

Babalarının önceki celselerde dile getirdiği kıskançlık iddialarıyla ilgili beyanlarını kabul etmediklerini ifade eden Sultan Coşkun ve Numan Akbulut, babalarının iddialarının mahkemeyi uzatmaya dönük olduğunu ve babalarının annelerine iftirada bulunduğunu söyledi.

'SOY BAĞI REDDİNİN GERÇEKLİKLE İLGİSİ YOK'

Avukat Elif Tirenç, dosyanın tekemmül edildiğini, soy bağının reddi davası ile yargılamanın uzadığını belirtti. Tirenç, "Soy bağının reddi hususunun gerçeklikle hiçbir ilgisi yoktur. Sanık müvekkillerime mektup gönderip, ‘Siz benim çocuklarımsınız’ gibi beyanlarda bulunmuştur. Sanık taleplerini reddiyle mütalaa alınarak karar verilmesini ve tutukluluk halinin devamını istiyoruz" dedi.

'MAHKEMEYİ UZATMAYA DÖNÜKTÜR'

Savunma yapan Avukat Turhan Bağrıyanık, "Aile mahkemesine açılan dava yargılamayı uzatmaya dönüktür. O dosyanın ne zaman sonuçlanacağını şu an kestiremiyoruz. Söz konusu talebin reddine karar verilmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sanık avukatları, sanığın tüm aşamalarda samimi beyanlarda bulunduğunu, DNA testi yapılmasının davayı etkileyeceğini ve etkin pişmanlık hükümlerinin uygulama ihtimali olduğunu ifade ederek tahliyesini istedi.

TUTUKLULUĞA DEVAM KARARI

Mahkeme, sanığın DNA testi ve soy reddi konusunda herhangi bir hüküm kurmazken, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 17 Eylül'e erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi