Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı!

Marmaris'te sosyal medya hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 37 yaşındaki Yılmaz Demirez, tutuklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı!
Marmaris'te sosyal medya hesabından  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla polis tarafından gözaltına alınan 37 yaşındaki Yılmaz Demirez, tutuklandı.


Marmaris'te oturan Yılmaz Demirez, Facebook'taki 'Yılmaz TC Çapuling Demirez' adıyla açtığı sayfasında, geçen 23 Haziran'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ailesi hakkında hakaret içeren karikatür ve yazılar paylaşınca, gelen şikayetler üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Y.D., serbest bırakıldı. Serbest kalması ardından benzer paylaşımlarda bulunmayı sürdüren Y.D., bir kez daha gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi. Y.D., bu defa adli kontrol şartıyla serbest kaldı.


Son olarak 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından da Cumhurbaşkanı ve AK Parti'ye hakaretlerde bulunduğu ileri sürülen Y.D., Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Grup Amirliği ekipleri tarafından dün bir kez daha gözaltına alındı. Avukatı eşliğinde ifadesine başvurulan Y.D., sosyal medyadaki paylaşımları, hiç kimsenin baskısı altında kalmadan bizzat kendisinin yazdığını ve pişman olmadığını anlatırken suçlamaları kabul etti. Polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.D., 'Cumhurbaşkanı ve devlet büyüklerine hakaret ve aşağılama' suçundan tutuklandı.

Kaynak: DHA