Deniz dibinde bisiklet turu

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde 2 dalgıç, deniz dibinde bisiklete bindi. Vücutlarına bağladıkları ağırlıklarla bisikletleri su altında tutmaya çalışan dalgıçlar 30 metreyi 10 dakikada gidebildi.

Deniz dibinde bisiklet turu
Yanlarına aldıkları 2 bisikletle Fethiye Körfezi'ne 45 dakika mesafedeki Dalyan Koyu'na tekneyle giden Berat Hünkar Odabaşı ile Burak Ediz Gerçekler, hazırlıkların ardından dalışa başladı. Yanlarında getirdikleri vitesli bisikletleri denize atıp, suyun 5 metre altına indiren Odabaşı ve Gerçekler, balıklar eşliğinde ilginç bir gezintiye çıktı. Dalış ekipmanlarının yanı sıra vücutlarına 12'şer kilo ağırlık bağlayan 2 dalgıç, bisikletlere binip pedal çevirmeye başladı. Suyun kaldırma kuvveti nedeniyle bisikletlerinin ön tekerlekleri havaya kalkan dalgıçlar, 30 metre mesafeyi 10 dakikada katedebildi. Deniz dibindeki bisiklet gezintisi dalış eğitmeni Aydın Tanal ve profesyonel dalgıç Önder Diktaş tarafından görüntülenip fotoğraflandı.
'DAHA ÖNCE HİÇ DENENMEDİĞİNİ FARKEDİNCE'
Deniz dibinde bisikletle gezinti yapma fikrini bir hafta önce planladıklarını belirten 30 yaşındaki Önder Diktaş, su altına indirmeden önce bisikletlerdeki yağlı parçaların özel olarak temizlendiğini söyledi. Daha önce hiç yapılmamış bir aktivite yapmak için bisikletle deniz dibine indiklerini anlatan Diktaş şöyle dedi:
"Bu aktivitenin daha önce hiç denenmediğini fark edince su altında bisiklet sürmeye karar verdik. Bisikletleri su altında sürmek, karada sürmek gibi değil. Birkaç metrelik mesafeyi 2 dakika gibi sürelerde gidiyorsunuz. Üstelik ekstra ağırlık almak gerekiyor. Bu gezinti için dalgıç arkadaşlarımıza 12'şer kilo ağırlık bağladık."
'AMACIMIZ DALIŞ TURİZMİNİ TANITMAK'
Dalış turizmini tanıtmak amacıyla da bu tarz aktivitelere giriştiklerini aktaran Önder Diktaş, hedeflerinin Fethiye'deki sualtı zenginliklerini Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak olduğunu kaydetti. Diktaş, sualtında bisiklet sürmek isteyen herkesin, kendileriyle kısa bir eğitimden sonra bu aktiviteyi deneyebileceğini belirtti.
'ANTALYA KAŞ İLK, FETHİYE İKİNCİ SIRADA'
Fethiye'nin çok fazla sualtı zenginliğine sahip olduğunu vurgulayan Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) eğitmen rehberi Selami Tuncelli ise dalgıçlar arasındaki ortak kanaate göre, Türkiye'de dalış yapılacak noktalar arasında Antalya Kaş'ın ilk, Fethiye'nin ikinci sırada olduğunu söyledi. Fethiye'de balık sayısının az olduğunu belirten Tuncelli, "Kaş'ta balık daha fazla. Ancak Fethiye'de de rifler, mağaralar ve batığımız var" dedi.

DHA

 

Kaynak: DHA