Görüş Bildir

Dicle Üniversitesi ile TED Diyarbakır protokolü imzalandı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörlüğü ile TED DiyarbakırKoleji arasında eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı.

Dicle Üniversitesi ile TED Diyarbakır protokolü imzalandı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektörlüğü ile TED DiyarbakırKoleji arasında eğitim ve işbirliği protokolü imzalandı.

Dicle Üniversitesi Rektörlük makamında gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Talip Gül, TED Diyarbakır Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, DÜ Genel Sekreteri Dr. Kenan Yakuboğlu, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Siraç Özerdem, TED Diyarbakır Koleji Genel Müdürü Ozan Demiralp, TED Diyarbakır Koleji Lise Müdürü Berivan Sürek katıldı.

Protokol ile DÜ, kapılarını ve öğretim üyesi desteğini TED Diyarbakır Kolejine açarak, öğrencilerin kişisel ve akademik gelişimlerine büyük katkı sunacak.

Öğrenciler lise eğitimlerinin yanı sıra üniversitelerin belirli bölüm, laboratuvar ve birimlerinde ders alabilecek, düzenlenen etkinliklere katılabilecek, DÜ Sürekli Eğitim Merkezi aracılığıyla öğrenciler akredite eğitimler alarak sertifikasyon sistemine de dahil olabilecek.

Protokolün aynı zamanda TED Diyarbakır Kolejinin Bilim İnsanı Yetiştirme Programlarına bilimsel ve akademik anlamda katkı sağlayacağı, DÜ'nün uzmanlık desteği sağlamasının, bölgesel olarak gelecek nesillerin yetiştirilmesi açısından önemli olduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir