Görüş Bildir

Doğu da elektrik ve internet kesintisinin sebebi açıklandı mı? 11 Eylül

Doğu ve Güneydoğu 11 Eylül elektrik kesintisi. Doğu'da elektrik kesintisi ve internet bağlantısının olmaması sebebi ne?

Doğu da elektrik ve internet kesintisinin sebebi açıklandı mı? 11 Eylül

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da elektrik kesintisi. 11 Eylül sabah ilk ışıkları ile birlikte dopu ve güneydoğu bölgelerine elektrik verilemediği açıklanırken, bu kesintinin sebebinin 28 beldeye atanan kayyum ile alakalı olabileceği iddia ediliyor. 11 Eylül sabah saatlerinde kesien elektrik ile birlikte 3G internet bağlantısında da sorun olduğu, internet erişiminin olmadığı da açıklandı. Peki dopuda elektriikler neden kesik? Sebebi atanan kayyumlar mı? Detaylar haberimizde

DOĞU DA NEDEN ELEKTRİKLER KESİK?

Doğan Haber Ajansı'nın (DHA) haberine göre, internet erişiminin sağlanamadığı illerin Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Van, Hakkari, Şanlıurfa, Gaziantep, Adıyaman, Kahramanmaraş, Kilis ve Erzurum olduğu kaydedildi. Kesintinin nedeniyle ilgili henüz açıklama yapılmadı.

28 BELEDİYEYE KAYYUM ATANDI

İçişleri Bakanlığının internet sitesinde yapılan açıklamada, 1 Eylül 2016 tarihinde yürürlüğe giren 674 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Belediye Kanunu'nda düzenleme yapıldığı, terör veya terör örgütlerine yardım ve yataklık suçuyla hakkında soruşturma açılan veya görevden uzaklaştırılan belediye başkan ve meclis üyelerinin yerine 15 gün içerisinde görevlendirme yapılmasının hüküm altına alındığı anımsatıldı.

Bu kapsamda, PKK-KCK ve FETÖ terör örgütlerine yardım ve destek vermekten dolayı haklarında yürütülen soruşturma ve kovuşturmalar kapsamında, 24'ü PKK-KCK, 4'ü FETÖ olmak üzere, 28 belediye başkanının daha önce görevinden uzaklaştırıldığı ifade edildi. 

İçişleri Bakanlığınca aralarında Batman ve Hakkari illeri Sur ilçesinin de aralarında bulunduğu 28 belediyeye kayyum atandı

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir