''Doktorum'' diyerek kadın doktoru dolandırdı

İnternette kendisini doktor olarak tanıttığı kadın doktoru, arkadaşlık kurarak dolandırdığı öne sürülen kişi gözaltına alındı

''Doktorum'' diyerek kadın doktoru dolandırdı

Yığılca'da, internette kendisini doktor olarak tanıttığı kadın doktoru, arkadaşlık kurarak dolandırdığı öne sürülen kişi gözaltına alındı.

Yığılca Aile Hekimliği'nde görevli doktor Seda T, internette bir sosyal paylaşım sitesinde, kendisini İstanbul'daki bir hastanede görevli doktor olarak tanıtan R.D ile tanışarak arkadaşlık kurdu. İnternet üzerinden devam eden görüşme sırasında R.D, borçları olduğunu anlatarak, kadın doktordan 80 bin lira para istedi.

Seda T'den olumlu yanıt alan R.D, kiraladığı lüks otomobille ilçeye geldi. Burada kadın doktor ile yüz yüze görüştükten sonra parayı alan R.D, ilçeden ayrıldı.

R.D'nin ilçeden ayrılmasından kısa süre sonra durumdan şüphelenen Seda T, İstanbul'daki hastaneyi aradı. Hastane yetkilileri ile görüşen Seda T, söz konusu kişinin burada çalışmadığını öğrendi.

Dolandırıldığını anlayan Seda T, durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Çalışma başlatan polis ve jandarma ekipleri, söz konusu otomobili ilçe çıkışına yakın bir yerde durdurmak istedi. İhtara uymayan otomobil, kaçmaya çalıştığı sırada başka bir otomobille çarpıştı.

R.D ile yanındaki B.B gözaltına alındı. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz