Dram içerisinde dram!

Elazığ'da yaşayan Meriç Dişli, 2007'de meydana gelen deprem sırasında erken doğan oğlu Miraç Can'ı, 24 Ocak 2020'deki depremde 6,5 aylık hamile olan eşiyle birlikte kaybetmenin acısını yaşıyor

Dram içerisinde dram!

Elazığ'da yaşayan Meriç Dişli, 21 Şubat 2007'de merkez üssü Sivrice ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem sırasında erken doğan oğlu Miraç'ı, 24 Ocak 2020'de merkez üssü yine Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde 6,5 aylık hamile olan eşiyle birlikte kaybetmenin derin üzüntüsü içinde.

Sivrice'de 21 Şubat 2007'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sırasında Meriç Dişli'nin hamile olan eşi Pınar Dişli deprem korkusu sonucu sancılanınca hastaneye kaldırıldı. Dişli, deprem günü oğlu Miraç Can'ın doğmasıyla baba olmanın mutluluğunu yaşadı.

YAŞADIĞI DRAM

Eşi ve oğluyla Sivrice ilçesine bağlı Gezin köyünde mutlu bir yaşam süren Dişli'nin hayatı, 24 Ocak 2020'de yine merkez üssü Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremde oturdukları Mavigöl Apartmanının yıkılmasıyla büyük bir acıya dönüştü.

Depremden 12 saat sonra enkaz altından çıkarılan Meriç Dişli, enkazda kalan 6,5 aylık hamile eşi Pınar ve oğlu Miraç Can'ı kaybetmenin acısıyla yıkıldı.

Hayatı depremlerle değişen Dişli, devletin il merkezinde verdiği evde yaşamını sürdürürken, ailesinden geriye kalan hatıralarla teselli bulmaya çalışıyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz