Eksi 20'de yüzdüler

Bitlis Beşminare Akademi Düşünce Derneği tarafından, yaz aylarında bile insanların girmeye cesaret edemediği buz gibi havuza, kışın dondurucu soğuğunda girilerek farkındalık etkinliği gerçekleştirildi.

Eksi 20'de yüzdüler

Türkiye'nin en fazla kar alan illerin başında gelen Bitlis'te, farkındalık oluşturmak için havuza girerek yüzdüler. Yaz mevsiminin en sıcak günlerinde bile buz gibi suyundan dolayı insanların girmeye cesaret edemediği havuza, kışın dondurucu soğuğunda girdiler.

Düzenledikleri etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan Düşünce Akademisi Başkanı Serdar Durer, "5'inci Altun Kalbur Kış Yüzme Şenlikleri"ne başladıklarını söyledi.

DONDURUCU SOĞUKTA

Dürer "Bitlis birçok medeniyete beşiklik etmiş, tarihin şafağından doğmuş kadim bir kent. Kalıcı kar sınırı dünyanın birçok yerinden daha çok olduğu söylenmektedir. Akarsuları, gölleriyla doğa harikası bir şehir. Altun kalbur, türkülere, manilere konu olmuş en soğuk sulardan biri. Uzun yıllardır bizde burada  farkındalık çalışmaları yapmaktayız. Hem yaz aylarında hem de kış aylarında burada yüzme şenlikleri yapıyoruz. Her yıl katılımcı sayısı artıyor." dedi.

 Düzenlenen etkinliğe destek için yüzmeye geldiklerini dile getiren Bitlis Doğa Spor kulübü Başkanı Abidin Araboğa ise şunları söyledi:

"Bu yıl 5'incisi düzenleniyor. Her yıl katılıyorum. İnsan vücudunun yılda bir reset edilmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Her yıl bu soğuk suya girerek vücudumu resetliyorum. Bana iyi geldiğini düşünüyor, bu etkinliklere katılmayı herkese tavsiye ediyorum. Hava ile birlikte suyun soğukluğu eksi 20 derece civarındadır."

Kaynak: Diyarbakır Söz