Görüş Bildir

Elazığ Valisi Erkaya Yırık kimdir? Resmi Gazete'de yayımlandı Elazığ'a gitti

Elazığ Yeni Valisi Erkaya Yırık kimdir. Dün gece Resmi Gazete'de yayılanan Valiler kararnamesi ile 41 il valisi atandı. Değişen il valileri yerie gelen yeni valiler ise kimdir? sorusu ile çok aranmakta. Valiler Kararnamesi ile 17 Vali ile çekilirken, 41 ile de yeni valiler atandı.O isimlerden biri de Elazığ yeni valisi oldu. Erkaya Yırık Elazığı yeni Valisi olurken Valiler Kararnamesi ile atanan Erkaya Yırık kimdir sorusunu sizler için araştırdık.

Elazığ Valisi Erkaya Yırık kimdir? Resmi Gazete'de yayımlandı Elazığ'a gitti

Elazığ Yeni Valisi Erkaya Yırık kimdir. Dün gece Resmi Gazete'de yayılanan Valiler  kararnamesi ile 41 il valisi atandı. Değişen il valileri yerie gelen yeni valiler ise kimdir? sorusu ile çok aranmakta. Valiler Kararnamesi ile 17 Vali ile çekilirken, 41 ile de yeni valiler atandı.O isimlerden biri de Elazığ yeni valisi oldu. Erkaya Yırık Elazığı yeni Valisi olurken Valiler Kararnamesi ile atanan Erkaya Yırık kimdir sorusunu sizler için araştırdık. 

ELAZIĞ VALİSİ ERKAYA YIRIK KİMDİR


Melikgazi Kaymakamı                                                                                                                Göreve Başlama Tarihi
Erkaya YIRIK                                                                                                                                       30.08.2013
 
Kimdir?
İlköğrenimini 1980 yılında Almanya'da tamamlayan Erkaya YIRIK orta ve lise eğitimini Aksaray'da gördükten sonra 1987 yılında girdiği Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden 1991 yılında mezun oldu. Hidayet Nur, Numan, Selim ve Durmuş Alp’ in babası olup iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 
Mesleki Kariyeri
1994 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak Niğde Kaymakam Adayı olarak mesleğe girdi. Sırasıyla Kastamonu Araç, Konya-Emirgazi, Sinop-Dikmen, Bingöl-Yedisu, Yozgat-Şefaatli Kaymakamlığı, 2005-2006 yıllarında Aksaray İl Özel İdaresi Kurucu Genel Sekreterliğini yaptıktan sonra Yozgat Vali Yardımcılığı, Konya-Kulu Kaymakamlığı görevlerinde bulundu. 
2010 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 3 yıl süren Mardin-Kızıltepe Kaymakamlığı görevinden sonra Melikgazi Kaymakamı olarak mesleğe devam etmektedir.
 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir