Feridun Düzağaç, kaçan gayrimenkul satıcısı için açtığı davada parasını kurtardı

Bozcaada'da bir restoran gayrimenkulunu almak için satıcısı ile sözleşen Feridun Düzağaç, ücretini zamanında ödemediği için, sözleşmenin feshedilmesine rağmen, açtığı davayı kazandı

Feridun Düzağaç, kaçan gayrimenkul satıcısı için açtığı davada parasını kurtardı

Bozcaada'da bir restoran gayrimenkulunu almak için satıcısı ile sözleşen Feridun Düzağaç, ücretini zamanında ödemediği için, sözleşmenin feshedilmesine rağmen, açtığı davayı kazandı

Bozcaada’da restoran olarak kullanılan gayrimenkulü satın almak isteyen Feridun Düzağaç, mal sahibi Necmettin Ali Hacıalioğlu ile 575 bin TL karşılığında anlaştı. Anlaşmaya göre Düzağaç 220 bin TL’lik arsasını takas edecek, kalan 355 bin TL’yi de 3 taksitte ödeyecekti. Düzağaç, ilk iki ödemenin toplam tutarı olan 115 bin TL’yi Hacıalioğlu’na verdi. Ancak mal sahibinin iddiasına göre üçüncü taksit olan 240 bin TL’yi zamanında ödemedi. Bunun üzerine Hacıalioğlu satış sözleşmesini feshetti.

Sanatçının 115 bin TL’sini de protokol şartlarını gerekçe göstererek geri vermedi. Bunun üzerine Feridun Düzağaç,İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme Düzağaç’ı haklı buldu ve 115 bin TL’lik alacağın üzerindeki itirazın iptaline karar verdi. Düzağaç, parasını icra yoluyla geri alabilecek.

Feridun Düzağaç kimdir?

İlk ve ortaokulu Adana'da bir köy okulunda tamamladı. Ardından babası polis olmasını istediği için Ankara Polis Koleji imtihanlarına girdi. Sınavları başarıyla geçti ve polis adayı olmaya hak kazandı. Ancak okula ısınamaması ve okuldaki disiplinden dolayı ordan ayrıldı. Liseyi Ankara'da tamamlayıp Adana'ya döndü. Çukurova Konservatuvarı'na girdi. İlk kez Mersin'de Tını grubunun solisti olarak insanların karşısında şarkı söylemeye başladı.

1988'de Adana'da üniversitede (Çukurova Üniversitesi) okuduğu dört arkadaşıyla kendi müziklerini üretmek ve kendi şarkılarını yazmak için kurdukları TINI grubuyla şarkı yazmanın kutsal yükünü keşfetti. İlk bestesi Özdemir Asaf'ın Lavinya'sı, özel radyoların ilk günlerinde Ferdi Tayfur'un "Emmoğlu"sunun ardından bir ulusal radyoda en çok istek alan ikinci şarkı oldu.1990yılında yine aynı üniversitedeki 13 amatör şair arkadaşıyla 'İlk Rüzgar adını verdikleri antolojik formatlı şiir kitabında yazdıklarını yayınladı, 1992 yılında Çukurova Üniversitesi İktisat Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden mezun oldu. 5 yıllık paylaşımının anısına kaydettikleri TINI demosu 1993 Kasımında "Öğrenci İndirimi" adıyla Ada Müzik'ten yayınladı. 1994 Ocak ayında Sevgi Güryay'la hayatını birleştirdi. Aynı yılın Aralık ayında babası Salih Mete Düzağaç'ı trafik kazasında yitirdi. 2 Kasım 1999'da kızı Tuya Naz Düzağaç dünyaya geldi.

Kaynak: Diyarbakır Söz