Görüş Bildir

Flaş İzmir'de metro vagonunun üstüne o koskoca konteyner devrildi, yolcular ölümden kıl payı kurtuldu

İzmir Bornova civarında bulunan Bölge İstasyonundaki metroya, yol kenarında yükleme yapan bir konteyner devrilerek çarptı

Flaş İzmir'de metro vagonunun üstüne o koskoca konteyner devrildi, yolcular ölümden kıl payı kurtuldu

İzmir Bornova civarında bulunan Bölge İstasyonundaki metroya, yol kenarında yükleme yapan bir konteyner devrilerek çarptı

İzmir'deki metro kazasının ardından hastaneye kaldırılan 12 yolcunun sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, Bornova Ağaçlıyol üzerindeki İzmir Metrosu Bölge İstasyonu'nda devrilen vagondan çıkarılan yolculardan ilk etapta Yavuz Şahin'in (55) ardından burkulma, incinme, çarpma şikayetleriyle Şemsettin Şen (30), Gamze Şahin (35), Aykut Uludağ (26), Erkut Özşekerci (24), Ayferin Uzun (17) ve Ali Can Çin'in (18) de kentteki hastanelerde tedavi altına alındıkları, Durali Savaş (67), Abdülmecit Soytürk, Erkan Yıldız, Fadime Bağtekin (44) ile Öykü Elverdi'nin (24) ise kendi imkanlarıyla sağlık kuruluşlarına gittikleri öğrenildi.

Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu, tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Vagonun devrilmesi nedeniyle bir süre yapılamayan EVKA 3 - Fahrettin Altay seferleri de tek hat üzerinden kontrollü sağlanıyor.

- "Faciaya yol açabilecek kaza atlatıldı"

Metro AŞ Genel Müdürü Sönmez Alev de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Alev, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Bölge İstasyonu yakınındaki lojistik firmasının depolama alanında forkliftin yerleştirmek istediği konteynerin hatta düştüğünü, istasyona girmek için yavaşlayan metronun vagonuna çarparak devrilmesine yol açtığını söyledi.

Büyük bir faciaya yol açabilecek kazanın atlatıldığını ifade eden Alev, "Devrilen vagonda 30 yolcu yardı, ilk etapta küçük sıkıntıları bulunan 4 kişi hastaneye kaldırıldı. Ardından bu sayı arttı. Kaza sonrası süratli şekilde olaya müdahale ettik, ulaşımın devam etmesini sağladık. Vagonu kaldırma çalışmaları devam ediyor. Hat yanındaki lojistik alanıyla ilgili risk analizini yapmıştık. Konunun, hukuki olarak takipçisi olacağız" ifadelerini konuştu.

Görgü tanıklarından Hasan Kahraman da kazanın Ağaçlıyol'da araçla ilerlediği sırada meydana geldiğini, büyük bir gürültüyle irkildiklerini söyledi.

Kahraman, "Forkliftin çevirdiği konteynerin vagona çarptığını ve vagonun yan yattığını gördük. Hemen yardıma koştuk, yolcuları çıkardık. Kısa süre sonra ambulanslar da geldi" diye konuştu.

- İfadeye çağrıldılar

Vagonun devrilmesine yol açan konteynerin bulunduğu lojistik firması ve Metro AŞ yetkilileri ile forklift operatörü Mustafa A. ve metro makinisti Erhan B'nin ifadeleri alınmak üzere karakola çağrıldıkları belirtildi.

İzmir'de, Bornova'daki bir lojistik firmasının depolama alanına yerleştirilen konteyner metro hattına düşerek, EVKA 3 - Fahrettin Altay seferlerini yapan metronun vagona çarparak devrilmesine yol açmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir