Görüş Bildir

GAZZE ŞEHİTLERİ GÜNEYDOĞUDAN

Siyonist İsrail'in vahşi saldırısında şehit düşen 9 kişiden 2'sinin Diyarbakır ve Siirt'li olduğu belirlendi. Gazze şehitleri için taziye kuruldu.

GAZZE ŞEHİTLERİ GÜNEYDOĞUDAN

İnsan-i Yardım götüren gemilere yönelik İsrail'in gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıda ölen 9 kişiden 4'ünün Türk olduğu belirlendi. İsimleri dün açıklanan Gazze şehitlerinden birinin Diyarbakır'lı Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (AYDER) Başkanı Ali Haydar Bengi, diğerinin de Siirtli İbrahim Bilgen olduğu açıklandı.

TAZİYELER KABUL EDİLİYOR

Aydınlık Yarınlar İçin Hak ve Özgürlükler Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (AYDER) Başkanı Ali Haydar Bengi'nin yakınları taziyeleri kabul etmeye başladı. Gazze'ye yardım götüren gemilerde bulunan Diyarbakırlı 4 çocuk babası Ali Haydar Bengi'nin (39) yaşamını kaybettiği bilgisini alan dernek üyeleri, dernek binasına akın etti. Bengi'nin kardeşleri Aziz ve Recep Bengi de dernekte taziyeleri kabul etmeye başladı.

ULU CAMİİ ÖNÜNDE ÇADIR

AYDER gönüllüsü Sabır Ceyhan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olayı İstanbul İHH merkezinden telefonla öğrendiklerini, İçişleri Bakanlığından alınan bilgi üzerine kendilerinin bilgilendirildiğini söyledi. Haberi 2 saat önce öğrendiklerini ifade eden Ceyhan, şöyle konuştu:

5 KİŞİ DİYARBAKIR'DAN

''Diyarbakır'dan 5 kişi gitmişti. Onlardan sadece dernek başkanımız Ali Haydar Bengi'nin şehit olduğu haberini aldık. Bengi'nin mazlumların yanında yer alarak, şehit olması bir şereftir. Onu kaybettiğimiz için çok üzgünüz. Cenazenin gelmesine ilişkin herhangi bir bilgimiz henüz yok. İstanbul İHH ile irtibat halinde bekliyoruz. Umuyoruz en kısa sürede cenazeyi alacağız. Ulu Cami'nin yanında bir çadır kurduk. Yarından itibaren o çadırda taziyeleri kabul edeceğiz. Kardeşimiz 2 yıldır dernek başkanlığı yapıyordu. Gidenler arasında bulunan bir önceki dernek başkanımız Recep İrikut'un durumundan da henüz haberdar değiliz.''

"BABAMLA GURUR DUYUYORUM"

Bengi'nin, yola çıkmadan önce ailesine şehit olacağını belirtip, "Rüyamda şehit olacağımı gördüm" diyerek helallik aldığı öğrenildi. Mısır'daki El Ezher Üniversitesi mezunu, 4 çocuk babası Bengi'nin geçtiğimiz yıl umreye gittiği ve yakınlarına umrede Gazze şehitlerinden olmak için dua ettiğini söylediği belirtildi.  Geride en büyüğü 15 en büyüğü Mehunur, Semanur (10) ve ikizler Muhammed ve Senanur (5)’i ile dul bir eş bırakan Ali Haydar Bengi’nin yakınları acı haber ile yıkıldı. Bengi’nin 17 yıllık eşi Saniye Bengi, eşinin yılardan buya insanlık adına sivil toplum örgütlerinde aktif çalıştığını belirterek: "Eşimle en son Perşembe günü görüştüm. Biz ‘Gazze halkına yardım için gidiyoruz. Korkmuyoruz. Ancak Yahudilere güven olmaz. Bizi bombalasalar şehit olacağız. İçimde şehit olmak geçiyor.’ Dedi. Acı haberi aldık hem sevindik hemde üzüldük. Ben eşimle gurur duyuyorum. O bizim için ölmedi yaşıyor. "diye konuştu.  Bengi’nin en büyük kızı Mehanur: "Babamla gurur duyuyorum. O din kardeşlerimiz için Yahudu askerleri tarafından şehit edildi. Onu çok özleyeceğim. İsrail ise daima lanet okuyacağım. 

SİİRT'Lİ GAZZE ŞEHİDİ

Buarada, Gazze'ye yardım götüren gemilerde bulunan Siirtli İbrahim Bilgen'in (61) saldırıda ölen kişiler arasında olduğu konusunda eşi Suna Bilgen'e Başbakanlıktan telefonla bilgi verildi. Bunun üzerine Bilgen'in (61) yakınları Güres Caddesi'ndeki boş bir dükkanı taziye evine dönüştürerek camlara Türk ve Filistin bayrakları astı. Bilgen'in ölüm haberini alan çok sayıda vatandaş da taziye evine gelerek, yakınlarına taziye dileklerini iletmeye başladı.

6 ÇOCUK BABASIYDI

İbrahim Bilgen'in kayınbiraderi Nuri Mergen yaptığı açıklamada, emekli elektrik mühendisi olan Bilgen'in Siirt'te çok sevildiğini belirterek, ''Çok iyi bir insandı. Örnek hayırsever bir insandı. O nedenle bu şahadet ona çok yakıştı. Allah ona ölmek istediği şekilde bir ölümü verdi'' dedi. 6 çocuk babası olan Bilgen'in 2007 yılında yapılan genel seçimlerde Saadet Partisi'nden milletvekili adayı olduğu bildirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi