Görüntüleri silmek suçundan 5'er yıl hapisleri isteniyor

Eskişehir'de 2 Haziran 2013 günü Gezi Parkı protestoları sırasında, polis ve sivil kişilerin saldırısına uğrayıp 38 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü sokakta güvenlik kamera görüntülerini sildikleri öne sürülen otel sahibi Erdoğan Gözseçen ile polis memuru Hüseyin Engin'in yargılanmalarına devam edildi.

Görüntüleri silmek suçundan 5'er yıl hapisleri isteniyor

Ölen Ali İsmail Korkmaz'ın dövüldüğü Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak'ta bulunan Beşik Otel'in güvenlik kamerasındaki görüntüler, iddiaya göre 2 Haziran 2013 tarihinde otele gelen polislerin isteği üzerine silindi ve kameranın kayıt alma işlemi kapatıldı. Polis memuru 44 yaşındaki Hüseyin Engin, otel sahibi 54 yaşındaki Erdoğan Gözseçen'e, güvenlik kamerasını kapatmasını söyleme görüntülerinin ortaya çıkması üzerine, Engin ve Gözseçen hakkında Eskişehir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde 'Suç delillerini gizleme' suçundan 5'er yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

POLİS KAPAT DEYİNCE KAPATTIM

Eskişehir 8'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya tutuksuz sanıklardan otel sahibi Erdoğan Gözseçen katıldı. Polis memuru Hüseyin Engin'in katılmadığı duruşmada kendini savunan otel sahibi Erdoğan Gözseçen, "Ben otelin kamera görüntülerini silmedim. Suçsuzum. Polis otele girip 'Şalteri kapat' deyince ben de kapattım" dedi.

Otel sahibi Gözseçen'in avukatı Yahya Ünalan da mahkeme heyetinden müvekkili hakkında beraat karar verilmesini istedi. Ünalan şöyle konuştu:

"Atılı suç meydana gelmemiştir. Söz konusu olay olmadan önce güvenlik kamerası kapatılmıştır. Kamera kapatılması önceden işlenmiş bir suçun delillerini yok etmeye yönelik değildir. Kamera kayıtlarında da suçu belirten bir durum yoktur. Ali İsmail Korkmaz olayının meydana geldiği yer Beşik Otel önü değil, harman Ekmen Fırını önüdür. Beşik Otel'in kayıt yapmayan kameraların açısı da olayın meydana geldiği Harman Fırını'nın önünü görememektedir, görmesi de mümkün değildir. Ali İsmail Korkmaz olayında gerekli yargılanma yapılmış ve suçlular cezalandırılmıştır. Müvekkilimin beraatını istiyoruz" diye konuştu.

SANIKLAR CEZALANDIRILSIN

Ali İsmail Korkmaz ailesinin avukatlığını üstelenen Eskişehir Barosu avukatlarından Özgür Özlem Öngel ise "Kamera kayıtlarının engellenmesi, kesin delillerin ortaya çıkmasını engellemek demektir. İnternet sitelerine Hüseyin Engin ismi yazıldığında devlete yaptığı hizmetler değil, 19 yaşındaki bir gencin ölümüne neden olmasının görüntüleri ortaya çıkıyor. Sanıkların cezalandırılmasını istiyoruz" dedi. Duruşma 19 Haziran tarihine elendi.

Kaynak: DHA