Görüş Bildir

Hafızlık tespit sınavı ne zaman olacak

Hafızlık tespit sınavı ne zaman olacak sorusu normalleşe sürecinin başladığı şu günlerde gündeme çıktı. Peki Dİyanetten hafızlık tespit sınav duyurusu yapıldı mı? hafızlık tespit sınavı için tüm detaylar haberimizde.

Hafızlık tespit sınavı ne zaman olacak

Hafızlık tespit sınavı ne zaman olacak sorusu normalleşe sürecinin başladığı şu günlerde gündeme çıktı. Peki Dİyanetten hafızlık tespit sınav duyurusu yapıldı mı? hafızlık tespit sınavı için tüm detaylar haberimizde.

Kur'an kurslarımızda ve dışarıdan kendi imkanlarıyla hafızlıklarını tamamlayan öğrenci ve vatandaşlarımıza yönelik 29 Haziran 2020 tarihinde başlamak üzere, başvuru durumuna göre, sınav tamamlanıncaya kadar müteakip günlerde Başkanlığımızca, 2020 yılı II. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı yapılacaktır.

Sınavla İlgili Usul ve Esaslar

1. Hafızlık Tespit Sınavı 81 İl Müftülüğünde, il müftülüğü merkezlerinde gerçekleştirilecektir.

2. Müracaatlar; il ve ilçe müftülükleri aracılığıyla 01-12 Haziran 2020 tarihleri arasında https://dibbys.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacaktır.

3. Başvurular hangi il içerisinden yapılmış ise sınava o ilde girilecektir . Ancak, Kur'an kurslarında kayıtlı olan öğrenciler uzaktan eğitim döneminde oldukları için sınav zamanı hangi ilde bulunacakları dikkate alınarak öğrencinin müracaatı yapılırken bulunduğu il tercih edilecektir.

4. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından Kur'an kursu öğrencileri için kurs yöneticisi, dışarıdan müracaat edenlerin ise kendileri sorumlu olacaktır.

5. Kur'an kursu yöneticileri kursunda kayıtlı olan öğrencilerin müracaatlarını belirtilmiş olan kayıt tarihleri arasında yapmamaları durumunda, ilgili müftülüklerce yöneticilikleri sonlandırılacaktır.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir