Dikkat! Kar bir geldi pir geldi! Yarın Van, Siirt ve Kastamonu'da yarın (Cuma) okullar tatil mi?

İlk ve orta dereceli okullar yarın ( 4 Aralık tatil mi?) Kar esaretinin başladığı VAN başta olmak üzere 3 şehir de 4 Aralık' ta eğitime kar tatili izni verildi. Siirt, Kastamonu ve Van illerinde bazı ilçelerde okullara yarın kar tatili verildi.

Dikkat! Kar bir geldi pir geldi! Yarın Van, Siirt ve Kastamonu'da yarın (Cuma) okullar tatil mi?

İlk ve orta dereceli okullar yarın ( 4 Aralık tatil mi?) Kar esaretinin başladığı VAN başta olmak üzere 3 şehir de 4 Aralık' ta eğitime kar tatili izni verildi.  Siirt, Kastamonu ve Van illerinde bazı ilçelerde okullara yarın kar tatili verildi.

Van Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle bugün öğleden sonra taşımalı eğitim yapan okulların tatil edildiğini belirterek, yarın ise Tuşba, İpekyolu ve Edremit ilçelerindeki tüm okulların gün boyu tatil edildiğini söyledi.

Bugün ise Bolu, Karabük, Erzincan, Van, Bitlis, Kastamonu, Şırnak ve Siirt illerinin valiliğin kararı ile okullar tatil olmuştu.

Türkiye'de 21 ilde yoğun kar yağışı var. Kar yağışı sebebiyle bir çok ilde eğitime ara verilmek zorunda kalındı. Kar yağışı devam ettiği için yarın yani 4 Aralık cuma günü için de okulların tatil olma ihtimali var. 3 ilin valiliğinden bazı ilçelerde yarın okulların tatil olduğu duyuruldu. İşte yarın yani 4 aralık 2015 cuma günü okulların tatil olduğu yerler;

VAN'DA YARIN OKULLAR HANGİ İLÇELERDE TATİL?

Van Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle 6 ilçede eğitime bugün ara verildiğini duyurdu. Meteoroloji Bölge Müdürlüğünün yarın devam edecek yoğun kar yağışı bilgisini de değerlendiren valilik, yarın yani 4 Aralık cuma günü Tuşba, İpekyolu, Edremit, Özalp, Erciş ve Başkale'de okulların tatil edilmesini kararlaştırdı.

BOLU KAR YAĞIŞI OKULLAR TATİL

Bolu Valiliği kar yağışı sebebiyle bugün okulları tatil etti. Bolu'da hamile ve engelliler de idari izinli sayıldı. Kar yağışının devam ettiği Bolu ilinde yarın da okullar tatil mi sorusuna gece son duruma bakılarak karar verilecek. Bolu Valiliği'nin 4 Aralık için kar tatilini kararını ilerleyen saatlerde değerlendirmesi bekleniyor.

KARABÜK'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde, olumsuz hava koşulları dolayısıyla eğitime bugün ara verildi. Safranbolu Kaymakamlığından yapılan yazılı açıklamada, dün başlayan kar yağışının bugün de etkili olduğu, artarak devam etmesinin beklendiği bildirildi. Yarın için okullar tatil mi sorusuna gece ilerleyen saatlerde yapılacak değerlendirme ile karar verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz