Hastanede Skandal Ölüm

Batman Bölge Devlet Hastanesi’nde kanser şüphesiyle ilaçlı tomografisi çekilen 28 yaşındaki Bahar Yıldırım, cihazdan çıkar çıkmaz fenalaşarak yaşamını yitirdi.

Hastanede Skandal Ölüm

Batman Bölge Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümüne 25 Ocak günü kanser şüphesi ile giden 28 yaşındaki evli iki çocuk annesi Bahar Yıldırım, doktorun tomografi çekilmesini istemesi üzerine ilaçlı tomografisi çekildi. Tomografi çekimi sonrası fenalaşan Yıldırım, yaşamını yitirdi. Olayla ilgili Batman Savcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, Yıldırım’ın ailesi suç duyurusunda bulunacaklarını, ölümde ihmal olduğunu ve sadece tomografide çalışanların değil hastane yönetiminin sorumlu olduğunu iddia etti. Yıldırım’ın ön otopsi raporları henüz çıkmazken olayla ilgili tahkikat ise sürüyor.

‘KİMSE MÜDAHALE ETMEDİ’

Yıldırım’ın ablası Özgül Arpacı (36), kardeşinin kanser şüphesi ile tomografi çektirdiğini anlattı. Hastaneye sapasağlam bir şekilde kardeşi ile birlikte gittiğinin altını çizen Arpacı, “Kardeşimin herhangi rahatsızlığı yoktu. Doktoru kanser değil ama kanser belirtileri olduğunu söyledi. Bizi ilaçlı tomografiye yönlendirdi. Oradaki görevliler tomografi çekimi sırasında kardeşime bir ilaç verdi. İlacın önce ağız yolu ile verileceğini söylerken ardından ise damardan şırınga ile verdiler” iddiasında bulundu.

Verilen ilacın ardından tomografi çekimi sonrası yaşananları anlatan Arpacı, şöyle konuştu: “Kardeşim çıktığında ‘Abla içim yanıyor’ dedi. Ardından kardeşimi sakinleştirmeye çalıştım ama kimse ilgilenmedi. Kardeşim ‘Abla abla’ diyerek gözlerimin önünde yere düştü. Önce kimse müdahale etmedi. Bir süre öyle seyretti herkes. Ardından sedye ile acile kaldırıldı. Kolunda kan gelirken yüzünde ise morluklar vardı. Sonra ise kardeşimin öldüğünü öğrendik. O ilaç her ne ise kardeşimi öldürdü. Kardeşimin ölümünden kim sorumlu ise cezasını çekmelidir.”

‘KARDEŞİM ÖLDÜ BAŞKALARI ÖLMESİN’

Yıldırım’ın ağabeyi Kemal Atalay (32) ise, ölümden sadece tomografi bölümünde çalışanların değil tüm hastane yönetiminin sorumlu olduğunu vurguladı. Tomografi çekiminde kardeşine yanlış ilaç veya dozunun yüksek verildiğini iddia eden Atalay, “Kardeşim vücudunun iç kısmının yandığını söylüyor. İğneyi yanlış yerden mi vurdular, dozunu mu yüksek verdiler bilmiyoruz. Bir insan tomografi çekiminin ardından nasıl olur da yaşamını yitir” diye sorarak, yetkililerin bir an önce açıklama yapmasını istedi.

Kardeşinin fenalaşması ardından gerekli müdahalenin de yapılmadığını kaydeden Atalay, “Kardeşimin ölümünden sadece tomografi bölümünde çalışanlar değil, tüm hastane yönetimi sorumludur. Kardeşimin ölümünün ardından biz orada sadece polisi gördük. Kardeşimin neden öldüğünü söyleyecek bir doktor dahi yoktu. Oradaki yetkililer yanımıza gelip en azından bir başsağlığı dileyebilirdi. Neden öldüğünü açıklayabilirdi. Diyarbakır’a gittiğimiz sırada ambulans şoförü dahi bu hastanede birçok kişinin bu şekilde öldüğünü, ortada büyük bir ihmalkârlık olduğunu söyledi. Kardeşim öldü, başka insanlar ölmesin diye kardeşimin ölümünden kim sorumlu ise ceza alması için hukuksal olarak mücadele edeceğim” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz