Hizan'da kayıp 2 kişiye ulaşılamadı

Bitlis’in Hizan ilçesine bağlı Döküktaş Köyü'nde, köyden 5 km uzaklıkta bulunan ahırlarındaki hayvanlarını kontrol etmek üzere dün gündüz saatlerinde köyden ayrılan ve dünden beri kendilerinden haber alınamayan iki amcaoğlu köylülerin ve arama kurtarma ekiplerinin tüm aramalarına rağmen bulunamadı.

Hizan'da kayıp 2 kişiye ulaşılamadı

Kayıp iki amcaoğlu Eşref (31) ile A. Rahim Ayna'nın (23) bulunması için arama kurtarma ekipleri ve köylüler tarafından bugün başlatılan arama kurtarma çalışmalarına tipi ve fırtına nedeniyle yarına kadar ara verildi.

Hizan Kaymakam Vekili Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, elverişsiz hava şartları nedeniyle ara verilen arama kurtarma çalışmalarının yarın erken saatlerden itibaren yeniden başlayacağını belirtti. Kaymakam Erkan, “Vatandaşlarımızın kayıp oldukları ihbarını alır almaz bölgeye arama kurtarma ekiplerini sevk etmek için Özel idare ve karayolları ekiplerimizin kapalı olan köy yolunu açtılar. Biz de hazırda beklettiğimiz Jandarma Özel Harekat Timlerini, AFAD, ve arama kurtarma ekiplerimizi bölgeye gönderdik. Ancak yoğun şekilde etkili olan tipi ve fırtına nedeniyle bu günkü arama kurtarma çalışmalarımıza ara vermek zorunda kaldık. Arama kurtarma çalışmalarımız yarın sabahın ilk ışıklarıyla birlikte tekrar başlayacak. Ümit ediyoruz ki vatandaşlarımızın başına bir şey gelmemiş olsun. İnşallah sağ salim evlerine döneceklerdir. Tek temennimiz budur.” diye konuştu.

KÖY MUHTARI ÖZDEMİR: BÖLGEYE BÜYÜK BİR ÇIĞ DÜŞMÜŞ

Döküktaş köyü Muhtarı Fettah Özdemir ise köylülerin geçiş güzergahlarında ki 200 – 300 metrelik bir alana büyük bir çığ düştüğünü söyledi. Köy Muhtarı Özdemir şöyle konuştu: “Köylüler olarak İki gündür yaptığımız aramaların tamamı sonuçsuz kaldı. Bugün akşam saatlerinden sonra elverişsiz hava şartları nedeniyle arama çalışmalarına ara vermek zorunda kaldık. Hava şartları çok sıkıntılı. Fırtına var, bölgede göz gözü görmüyor. Ama yaptığımız arama neticesinde kayıp iki vatandaşımızın geçtiği yol güzergâhında büyük bir çığ düştüğünü fark ettik. İki yüz, üç yüz metrelik büyük bir alanda çığ düşmüş durumda. Bizde burada yoğunlaştık. Büyük bir ihtimal bu vatandaşlarımız bu çığın altında kaldıklarını düşünüyoruz. Çünkü bölgede neredeyse bakmadık yer bırakmadık ama ulaşamadık. Telefon sinyallerine bir müddet ulaştık ancak telefonlar çalıyor kimse açmıyordu. Fakat dün akşam geç saatlerden sonra telefon sinyalleri de kesilince irtibat tamamen koptu. Vatandaşlarımızın büyük bir ihtimalle çığ altında kalmış olabilmeleri üzerinde duruyoruz.”

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler