Görüş Bildir

Tüm mal varlığına el konuldu

4 gün önce tutuklanan İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin ÇÇapkın hakkında son dakika flaş gelişmeleri; Hüseyin Çapkın'ın mal varlığına tedbir konuldu

Tüm mal varlığına el konuldu

İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın geçtiğimiz günlerde FETO yandaşlığı suçundan gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Gündemi sarsan bu haber sonrasında herkes Hüseyin Çapkıın kimdir? diye merak etmişti. Bugün sbaah saatlerinde soruşturması süren Çapkın'ın mal varlığına da el konulduğu öğrenildi. Mahkemenin verdiği karar sonrasında Emniyet Müdürünü'nün banka hesapları ve mal varlıklarına el konulmuş tedbir getirlmiş, durum da banka ve tapu müdürlüklerine iletilmiş durumdadır.

HÜSEYİN ÇAPKIN'IN MAL VARLIĞINA EL KONULDU

FETÖ/PDY'nin mülkiye yapılanmasına ilişkin yürütülen  soruşturma kapsamında, gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin  Çapkın,  Pendik Kaymakamı Osman Tunç, müfettişler Gürkan  Polat ve Yılmaz Kurt  ''Silahlı terör örgütüne üye olmak''  suçundan tutuklandı.  Çapkın Silivri cezaevi’ne konuldu. Soruşturma kapsamında daha önce gözaltına alınan eski İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu, 7 merkez valisi, 1 vali yardımcısı ve 3 kaymakam olmak üzere  toplam 12 şüpheli tutuklanmıştı.(SABAH)

PEKİ HÜSEYİN ÇAPKIN KİMDİR?

Çiftçi bir babanın oğlu olarak dünyaya geldi. 1965 yılında Polis Koleji'ne girdi. Polis Akademisi'nden 1971 yılında Komiser yardımcısı olarak mezun oldu. Mezun olduğu yıl Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. Ardından değişik rütbelerde 1975-1984 yılları arasında Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptı. 2006 yılında, doğduğu il olan İzmir'e il emniyet müdürü oldu. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü yaptığı sırada, 18 Haziran 2009 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan ortak kararname ile Celalettin Cerrah'ın yerine İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. 13 Mayıs 2010 tarihli kararname ile Iğdır Valisi olmuştur. Kısa bir süre bu görevde bulunduktan sonra Iğdır'dan 29 Mayıs 2010'da ayrıldı. 17 Aralık 2013 tarihinde yapılan Hükümet'te görev yapan dört bakana ve çocuklarına yapılan yolsuzluk operasyonundan iki gün sonra, operasyonda oğlu ile beraber adı geçen İçişleri Bakanı Muammer Güler tarafından görevinden alındı. Bir hafta sonra da İçişleri Bakanı Muammer Güler görevinden istifa etti. Evli ve iki çocuk babasıdır.

FETO KAPSAMINDA TUTUKLANMASI

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında cemaatin mülkiye yapılanmasında olduğu iddia edildiği için 30.08.2016 tarihinde Çeşme'de gözaltına alındı. Daha sonra da İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği tarafından "Silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlamasından tutukland

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir