İŞKUR, işsizlik sorununu ASSİST'le çözecek

Türk Telekom’un alt şirketi olan ASSİST’in teklifi üzerine Erzurum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) tarafından çağrı merkezi operatörlüğü kursu açıldı. ASSİST bu şekilde bin kişiyi iş sahibi yapmayı amaçlıyor.

İŞKUR, işsizlik sorununu ASSİST'le çözecek

İşsizlik sorununu çözmek ve vasıflı eleman yetiştirmek için Erzurum İŞKUR'dan doğrudan temin usulüyle hizmet alımı sağlanıyor. Firmaların talepleri doğrultusunda kurslar hazırlanıp eğitimler veriliyor.

İŞKUR tarafından hazırlanan programla yaklaşık bin kişi iş sahibi yapılacak. İki bölüm şeklinde verilecek eğitimlerin ilki 10 Nisan -15 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Kursta eğitim alıp iş sahibi olmak isteyen bin 250 kişi İŞKUR’a başvurdu. Başvurular arasına 500 kişi mülakatla seçilecek ve eğitime tabi tutulacak. Şükrüpaşa Türk Telekom binasında yapılan mülakatlara ilk güne 600, ikinci gün ise 550 adayın başvurusu değerlendirilecek.

Erzurum İŞKUR İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen, işsizliğin sadece Türkiye’ye has bir durum olmadığına dikkat çekti. Bütün dünyada işsizlik probleminin yaşandığını belirten Ötügen, bu tür programların işsizliğin çözümünde önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Ötügen, çağrı merkezi operatörlüğü kursunun 29 günde 192 saat süreceğini belirterek, kursiyerlere günlük 20 lira harçlık verileceğini bildirdi. Erzurum’da geçmiş yıllarda 2 bin 500 kişi aynı yöntemle çağrı merkezi operatörü olmuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz