İslami değerler Anayasal zırh!

Halktan hükümete çağrı: İslam’ın değer ve kutsalları anayasa ile güvence altına alınmalı

İslami değerler Anayasal zırh!

İslam’a, İslam’ın kutsal değer ve şahsiyetlerine yönelik saldırılar artarak devam ediyor. Son zamanlarda İslam düşmanları tarafından gerek sosyal medyada gerekse de farklı platformlarda Allah’ın peygamberlerine ve kutsal değerlere karşı ‘ifade özgürlüğü’ adı altında hakaretlerde bulunulması büyük tepki çekiyor.

İslam’a ve değerlerine karşı yapılan saldırılara tepki gösteren Vatandaşlar, bu tür saldırıların asla kabul edilemez olduğunu söyledi.

İslam’ın kutsallarına, dini değerlerine hakaretlerde bulunanların kesinlikle cezalandırılması gerektiğini belirten halk, İslam’ın değer ve kutsallarının, bir an önce anayasa ile güvence altına alınmasını istedi.

“KUTSALLARIMIZA HAKARETİN CEZASI YOK”

İslam’a, onun değerlerine karşı yapılan hakaretlerin cezasız kalmasına anlam veremediklerini ifade eden Mehmet Latif Kaya, “İfade özgürlüğü adı altında bazı insanlar dini kutsallarımıza hakaret ediyorlar. Dünya genelinde herhangi bir devlet başkanına veya herhangi bir şahsa hakaret yapıldığı zaman kişilerin o şahsa dava açma hakkı var ve ceza verilebiliyorken ama maalesef dini kutsallarımıza yapılan hakaretlerin suçu yok. Bu nedenle acilen dini değerlere yapılan hakaretlerin de yasalaştırılmasını ve kutsallarımıza hakaret yapanların mahkemelere çıkarılıp cezalandırılmasını istiyoruz. Herkes eleştirilebilir ama eleştiri herhangi bir insanın kutsalına dil uzatacak dereceye gelmemeli ve sınırını aşmamalıdır. Onun için bunun kanunlaştırılmasını istiyoruz.” dedi.

“CAYDIRICI BİR CEZAİ MÜEYYİDE OLMALI”

Son zamanlarda kutsallarımıza yapılan saldırıların artmaya başladığına dikkat çeken İdris Ezer ise şunları söyledi:

“Bunu artık alenen yapmaya çalışıyorlar. Sanatçı kisvesi altında hiç kimsenin kutsallarımıza hakaret etmesini kabul etmiyoruz. Biz buna karşıyız. Gerek Peygamberlerimize gerekse de kutsallarımıza zaman zaman hakaretler yapılıyor. İfade özgürlüğü adı altında saldırılar gerçekleştiriliyor. Biz buna karşıyız. Hükümette, Cumhurbaşkanımızdan bu konuda caydırıcı bir cezai müeyyide uygulamalarını istiyoruz. Bunu kanunlaştırmalarını istiyoruz.”

“MÜSLÜMANLARIN DEĞERLERİ”

Hakaretlere karşı herhangi bir adımın atılmamasının üzüntü verici olduğunu vurgulayan Mehmet Gökhan, “Son dönemlerde İslami değerlere yapılan saldırıları görüyoruz. Bunları gerek haberlerde gerekse de sosyal medyada takip ediyoruz. Bunlara karşı hiçbir adımın atılmaması gerçekten üzücü. Müslüman bir ülkede yaşıyoruz. Yüzde 99’u Müslüman olan bu ülkede bu tür şeylerin yaşanması büyük üzüntü veriyor bizlere. Cumhurbaşkanına yapılan hakaretlere cezalar veriliyor ama Hazreti Âdem’e, Hazreti Havva’ya yapılan hakaretlere hiçbir ceza yok. Bunlar neden bir adım atmıyor, önünü almıyorlar? Bizlerde hayretler içerisinde izliyoruz. Müslümanların değerlerine karşı yapılan saldırılar kesinlikle cezasız kalmaması gerekir. Bunun anayasal bir güvence altına alınmasını istiyoruz.” diye konuştu.

“KESİNLİKLE BİR YASA GELMELİ”

İslam’a ve değerlerine karşı yapılan hakaretlerin kabul edilemez olduğunu söyleyen Halil Er, “Bence Türkiye’de ifade özgürlüğü yoktur. Olsaydı, açık söyleyeyim. Eğer buradan Atatürk’e hakaret edersem direk beni yakalarlar. Hazreti Âdem’e, Hazreti Havva’ya hakaret ediliyor hiçbir ceza verilmiyor. Kesinlikle bir yasa gelmesi lazım. Bizler bu hakaretleri kabul etmiyoruz, hiçbir Müslüman da kabul etmez. Bir an önce caydırıcı cezaların gerçekleştirilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“DEVLETİN YASA ÇIKARMASINI İSTİYORUZ”

İslam’ın kutsallarına yönelik yapılan saldırılara tepki gösteren Muğdat Taşan da şunları kaydetti: “Peygamberlere hakaret edilmemesi için cezalar verilmesi gerekiyor. Kimsenin hakaret etmeye hakkı yok. Neden ediyorlar? Başkalarına hakaret edildiği zaman cezalar veriyorlar. Peygamberlere hakaret edilmemesi için devletin yasa çıkarmasını istiyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz