Arda Turan'ın belgeseli çekilecek yerde büyük patlama! İstanbul'un bütün kentleri patlamayı duydu

İstanbul'un Bayrampaşa ilçesinde, metro istasyonunun 100 metre ilerisinde yol kenarında bir patlama oldu. Patlama Eyüp, Fatih ve Beyoğlu'ndan da duyuldu.

Arda Turan'ın belgeseli çekilecek yerde büyük patlama! İstanbul'un bütün kentleri patlamayı duydu

Bayrampaşa'da, metro istasyonunun 100 metre ilerisinde yol kenarında bir patlama oldu. Patlama Eyüp, Fatih ve Beyoğlu'ndan da duyuldu.

Güvenlik Kaynakları: Bayrampaşa'daki patlamaya el yapımı, parça tesirli bomba yol açtı.

İstanbul'da büyük paniğe yolaçan patlamadan sonra ilk açıklama İstanbul Valisi Vasip Şahin'den geldi. Vasip Şahin, Bayrampaşa'daki patlamaya ilişkin, "Kadife Kavşağı'nda bir patlama meydana geldi. Bir vatandaşımız hafif yaralandı. Patlamanın neden kaynaklandığı henüz bilinmiyor. Bu konuda bütün ihtimalleri değerlendiriyoruz" açıklamasında bulundu.

Bayrampaşa ve çevresine çok sayıda itfaiye ve ambulans ekipleri gönderildi...

Patlamada yaralanan kişinin 36 yaşındaki Adnan Yalçın olduğu bildirildi. Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Yalçın'ın durumunu iyi olduğu öğrenildi.

İstanbul'da patlama

Bayrampaşa'da korkutan patlama! Bayrampaşa'da metro istasyonun yaklaşık 100 metre ilerisinde, E-5'ten Bayrampaşa sapağına ayrılan yol üzerinde bir patlama meydana geldi. Patlamada aracı ile o sırada yoldan geçen bir kişi yaralandı.

Patlama sesi Fatih, Eyüp ve Beyoğlu çevresinde de duyuldu Patlama sesinin ardından metro seferleri bir  süreliğine iptal edildi. Bölgeye ambulanslar sevk edildi. Metro seferleri saat 18:14'te tekrar başladı.

PATLAMANIN NEDENİ PARÇA TESİRLİ BOMBA

Güvenlik Kaynakları: Bayrampaşa'daki patlamaya el yapımı, parça tesirli bomba yol açtı.

PATLAMADA ÖLEN OLMADI

Kentte korkuya yolaçan patlamayla ilgili başlangıçta çelişkili haberler geldi. Ölü ve yaralı sayısına ilişkin çok sayıda haber fısıltı gazetesi yoluyla yayıldı. Ancak yapılan ilk açıklamalarda ölü olmadığı bir kişinin yaralandığı anlaşıldı. Patlamaya ağaç altına bırakılmış parça tesirli boru tipi bombanın neden olduğu anlaşıldı.  Bombanın bırakıldığı yerin yaya trafiğine kapalı alanda gerçekleştiği, yoldan geçen 2 aracın patlamadan etkilendiği belirtildi. Patlama nedeniyle bariyerler de parçalandı.

Patlama sırasında bir metro aracının camının kırıldığı, bu nedenle yolcular tahliye edildi.

YARALININ KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Bayrampaşa'daki patlamada yaralanan bir kişinin hastanede tedavi altına alındığı öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Kadife Kavşağı'ndaki patlamada yaralanan Adnan Yalçın (36), Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralının durumunun iyi olduğu bildirildi.

Bu arada, patlama nedeniyle bazı araçlarda hasar oluştuğu, çevredeki binaların camlarının kırıldığı belirtildi.

Patlama dolayısıyla metro seferleri tek hat üzerinden Aksaray ve havalimanı istikametine kısa süreli gecikmeyle yapılıyor.

İSTANBUL EMNİYETİNDEN PATLAMAYA İLİŞKİN AÇIKLAMA

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Bayrampaşa’da meydana gelen patlamada 1 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi.

İstanbul İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “1 Aralık 2015 günü saat 17.15 sıralarında ilimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde sebebi bilinmeyen bir patlama meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili incelemeler devam etmektedir” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz