İşten çıkarılan TPAO işçileri geri alınacak

TPAO. Batman Bölge Müdürlüğü’nde yemekhane ihalesini kazanan taşeron firmanın müdürü Behzat Güler, işten çıkarılan 62 işçinin işe geri alınacağına dair söz verdi.

İşten çıkarılan TPAO işçileri geri alınacak

Diyarbakır, Nusaybin ve Batman’da, Türkiye Petrolleri A.O. Batman Bölge Müdürlüğü’nde yemekhaneyi kazanan yeni firma, 79 yemekhane ve temizlik işçisini işten çıkarmıştı.

Türkiye Petrolleri Batman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Diyarbakır Kurkan Kampı önünde bir haftadan beridir “İşime, Aşıma, Ekmeğime Dokunma” pankartıyla grev düzenliyor.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü’nde 15 yıldır çalıştığını belirten bazı işçiler, bu süreçte 7 defa ihale değişmesine rağmen işlerinin başında olduğunu söyledi.

Grevdeki işçilerden Mehmet Nesim Kurt, “Yeni müteahit kendi ekibi olduğunu söylüyor, bizimle çalışmayacağını belirtiyor” dedi.

Ömer Yılmaz adlı işçi de 8 yıldır burada çalıştığını ancak şimdi işsiz kaldığını dile getirdi.

İşçilere sözcülük eden Serdar İpek de işçilerin geri alınması için siyasi partilerle görüştüğünü belirtti.

İpek, “Evet, firmalar değişiyor, bazıları ihaleyi kaybediyor ama şimdiye kadar kimse bizi işten çıkarmadı. İlk defa bir şirket bunu yapıyor” dedi.

İşçilere müjde!

Taşeron firmanın müdürü Behzat Güler, 62 işçiyi işe geri alacakları sözü verdi.

Güler, “Bahsedilen 79 kişinin işine son vermiş değiliz. Doğrusunu isterseniz biz bu işçiler zaten benim işe aldığım kişiler değil. Rakip firma ihaleyi kaybettiği için hukuki olarak bu işçilerin de iş akdi tamamlanmış oluyor. Ama buna rağmen ben diğer işçiler ile çalışmayı sürdüreceğim. Sadece 13 bölgeden 18 işçi ile çalışmayı düşünmüyorum. Çünkü bu işçiler Türk Petrolleri Ofisi'nin vermiş olduğu şartnameye göre yeterliliğini kaybetmiş işçilerdir. Şartnameye uymayan eleman ile çalışmayacağım. Hukuki olarak bunların hiçbiri ile çalışmama hakkım var. Fakat ben olaya vicdani olarak yaklaştığım için 62 işçi ile çalışmamı sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, 5 ilde günlük 35 bin varil olan üretiyor. Ancak burada da işçilerin en büyük endişesi pandemi koşullarında işten çıkarılmak.

Kaynak: Diyarbakır Söz