İzmir yeni Valisi Yavuz Selim Köşger kimdir? - Nereden İzmir'e gelmiştir?

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile atanan Valiler kararnamesi ile belirlenen Valilik atamaları tamamlandı. İzmir Valisi'de değişti. Aydın eski Valisi Yavuz Selim Köşger İzmir Valisi olarak atandı. Herkes İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger kimdir? sorusunu merakla aramakta.

İzmir yeni Valisi Yavuz Selim Köşger kimdir? - Nereden İzmir'e gelmiştir?

Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile atanan Valiler kararnamesi ile belirlenen Valilik atamaları tamamlandı. İzmir Valisi'de değişti. Aydın eski Valisi Yavuz Selim Köşger İzmir Valisi olarak atandı. Herkes İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger kimdir? sorusunu merakla aramakta. 

Yavuz Selim Köşger, (1964, Konya), Türk bürokrat. 30 Haziran 2017'den beri Aydın Valisi olarak görev almaktadır.

1986 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ni bitirmiştir. Ardından 1990 yılında Kırşehir Kaymakam Adaylığı, Doğankent, Kemaliye ve Şarkikaraağaç kaymakamlıkları, Artvin Vali Yardımcılığı görevlerinin ardından Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü ve Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü (2010-2013) görevlerini yürüttükten sonra Paris'te 5 aylık bir dil eğitimi aldı ve Fransız İdari Sistemi alanında incelemelerde bulundu. Bakanlar Kurulunun 2013/4699 sayılı vali atamaları hakkındaki kararının 9 Mayıs 2013 tarihli Resmi Gazetede yayımlanmasıyla Sinop valiliğine atanmıştır.

19 Şubat 2015 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan 2015/7295 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla Bingöl Valiliğine atanmıştır. 21 Haziran 2017 tarihinde Resmî Gazete'de yayımlanan valiler kararnamesi ile Aydın Valiliğine atanmıştır. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Kaynak: Diyarbakır Söz