Görüş Bildir

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi “Kadına Şiddete Hayır” dedi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele günü nedeniyle Kadına Şiddete Hayır mesajı verdi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kadın Meclisi “Kadına Şiddete Hayır” dedi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kadın Meclisi, "Kadına yönelik şiddet en büyük insan hakları ihlalidir" dedi.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, kadına yönelik şiddetin en büyük insan hakları ihlali olduğunu söyledi. Şiddetin güç gösterisi, üstünlüğü zorla elde etme, erkil yapının doğal sonucu olarak erkeğin egemenliğini tehdit altına alındığını hissettiğinde ya da bu egemenliği daha üstün kılmak istediğinde kullandığı bir silah olduğunu ifade eden Kadın Meclisi, şunları kaydetti: "Kadına yönelik şiddet en büyük insan hakları ihlalidir. İnsanlığa sığmayan bu davranış pek çok şekilde gerçekleşmektedir. Fiziksel şiddet, ekonomik şiddet, sözlü şiddet, psikolojik şiddet ve cinsel şiddet bunlardan bazılarıdır. Gerek okul hayatında, gerekse ileride kuracağı aile düzeninde temelden yaralar açan aile içi şiddetin izleri bir ömür boyu sürecektir. Bu da kuşaklar silsilesi içinde toplumsal hayata iz bırakacaktır."

Kadına yönelik şiddetin asla kabul edilemez toplumsal bir yara olduğu ifade edilen açıklamada şöyle denildi: "Bizler bu konumdaki kadınlar için çözüm bulmaya, yol göstermeye ve yalnız olmadıklarını hissettirmeye mecburuz. Şiddetin hangisine maruz kalınırsa kalınsın insan olmanın onuruyla dik durulmalı ve gerekli yerlere zamanında başvurularak yardım; gerekirse sığınma talebinde bulunulmalıdır. Kadınlarımızı bu konuda bilinçlendirmek ve devlet olarak bu konuda politikalar üretmek bir insanlık görevidir. Şiddet uygulayan kişinin hiçbir savunması olamaz, sığınacağı hiçbir kalıp ve mazeret bu ayıbı örtmeye yetmez. Kent Konseyi Kadın Meclisi olarak kadına yönelik şiddete karşı mücadelemizi sürdürmeye devam ederek, huzurlu, güvenli ve mutlu ailelerde yetişmiş sağlıklı kuşaklarımızın artması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi