Görüş Bildir

Kadına Şiddet Gününde, gösteriler yapan öğrencilere yapılan şiddet açıklaması

'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü' sebebiyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi önünde toplanan bir grup öğrenci; günün önemine münhasır pankartı eylemde bulunmasına polis ve güvenlik güçleri karşı çıktılar. Öğrenci ve güvenlik görevlileri araında arbede çıktı!

Kadına Şiddet Gününde, gösteriler yapan öğrencilere yapılan şiddet açıklaması

'25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'  sebebiyle Eskişehir Anadolu Üniversitesi önünde toplanan bir grup öğrenci; günün önemine münhasır pankartı eylemde bulunmasına polis ve güvenlik güçleri karşı çıktılar. Öğrenci ve güvenlik görevlileri araında arbede çıktı!

Olay öğle saatlerinde Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki öğrenci yemekhanesi önünde meydana geldi. Bir grup kız öğrenci yemekhanenin önünde 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü etkinliğini duyurmak için stant kurdu, yemekhane camlarına da afişler astı. Üniversitenin özel güvenlik görevlileri öğrencileri stant ve afişlerin kaldırılması için uyardı. Öğrencilerin karşı çıkması üzerine kampüse TOMA'lı çevik kuvvet polisleri geldi. Öğrenciler afişleri söküp stantları kaldıran özel güvenlik görevlileri ile polislere karşı çıktı.

Çıkan arbedede 3 öğrenci çeşitli yerlerinden yaralandı. Çağrılan 112 ambulansıyla hastanelere götürülen öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.Polisler, arbede sırasında gözaltına aldıkları 2 öğrenciyi daha sonra serbest bıraktı. Öğrenciler yemekhane önünde toplanarak olayı protesto ettikten sonra dağıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi