Görüş Bildir

Kafelere baskın!

Bağlar Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte öğrencilerin uğradıkları mekanlar olarak bilinen internet kafelere yönelik denetimleri artırdı.

Kafelere baskın!

Bağlar Belediyesi, fiziki koşulların yetersizliği , ruhsat eksikliği  ve hijyensiz koşulların yanı sıra kumar,yasa dışı bahis ile genel ahlakı bozmaya yönelik olumsuz içerikli yayınlarla gündeme gelerek vatandaşların şikayetlerine konu olan internet kafeleri mercek altına alarak denetimleri sıklaştırdı.

OKULLARIN AÇILMASIYLA VELİLERİN KABUSÜ OLDULAR

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasından sonra öğrencilerin uğradıkları mekanlar olarak bilinen internet kafelere yönelik denetimleri artıran Bağlar Belediyesi Ruhsat Ve Denetim Müdürlüğü ekipleri,yasalara ve kurallara uymadıkları tespit edilen işletmelere çeşitli oranlarda para cezaları kesti,ruhsatı olmayan ve eksikleri tespit edilen işyerlerine belirlenen süre içerisinde  belediyeye başvurup işlemleri tamamlamaları şartıyla uyarılarda bulundu. Yapılan denetimlerde,daha önceki uyarıları dikkate almayan bazı işyerleri ekipler tarafından mühürlendi.

KIRAATHANELERDE  HİJYEN DENETİMİ

Belediye ekipleri,internet kafelerin yanı sıra ilçede bulunan kıraathanelerde de  hijyen koşullarına uyup uymadıkları konusunda denetimler gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde bazı iş yerlerinin hijyen koşullarına uymadığı,bazılarının da ruhsatsız olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi.

Koşulları yerine getirmeyen kıraathanelere uyarılarda bulunan ekipler,bir sonraki adımda yasal işlem uygulanacağını dile getirerek , çocukların bu ortamlarda yer almaması konusunda hassasiyet gösterilmesini istedi.

“ÇOCUKLARIN GELECEĞİ KARARTILMASIN”

Çocukların internet kafe ve kıraathane ortamlarından uzak tutulması konusunda oldukça hassas bir tutuma sahip olduklarını belirten Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu,”Yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın yeri internet kafeler ve kıraathaneler değil,eğitim yuvaları ve kendi evleridir. Biz bu konuda çok hassas bir tutuma sahibiz. İşletme sahiplerinin bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Ekiplerimiz,vatandaşımızın huzuru,sağlığı ve güvenliği için çalışmalarını devam ettirecek. Herkes bu konuda sorumluluk duygusu ile hareket edip üzerine düşeni yerine getirirse toplumumuz ve çocuklarımız bu tehlikelerden bertaraf olmuş olur” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi