Görüş Bildir

Karakolda ölüm davası: 112 acil servis görevlilerinin ifadesi alınacak

Esenyurt'ta polis merkezinde ölümle ilgili davada, mahkeme, ilk müdahaleyi yapan 112 acil servis görevlilerinin ifadelerinin alınması ve kamera kayıtlarının incelenmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar verdi.

Karakolda ölüm davası: 112 acil servis görevlilerinin ifadesi alınacak

Esenyurt'ta geçtiğimiz yıl 6 Haziran'da polis merkezinde hayatını kaybeden bir güvenlik şirketinin müdürü Birol Yıldırım'ın (42) ölümüne ilişkin 12 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya komiser yardımcısı olan tutuklu sanık İsmail A.S. bulunduğu cezaevinden getirildi. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Mahkeme salonunun küçük olması ve pandemi nedeniyle sosyal mesafeye uyulamayacağını dikkate alan mahkeme heyeti salona, izleyici ve basın mensuplarını almadı.

KARAKOLDAKİ CİNAYET

Mahkeme, hayatını kaybeden Birol Yıldırıma ilk müdahaleyi yapan 112 acil servis ekibinin tespiti ve ifadelerinin alınması için gerekli yerlere müzakere yazılmasına karar verirken dosya içinde bulunan kamera kayıtlarının incelenmesi için bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Mahkeme heyeti, Sanık İsmail A.S.'nin üzerine atılı suçu işlediğine dair müşteki ve şüpheli savunmaları, tahkikat evrakları, kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, delillerin tam olarak toplanmamış olduğunu da göz önünde bulundurarak tutukluluğun devamına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi