Görüş Bildir

Kırşehir Gül Kitapevi'ni terör protestoları sırasında yakan yıkan 2 sanık, polise sarılıp ağladı iddiası

Kırşehir'de 8 Eylül'de düzenlenen terör protestoları sırasında yakılan ünlü Gül kitapevi davasında, iki sanık Mehmet Şimşek ve Ramazan Doğan, yaptıkları yakılma vukusu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Kırşehir Gül Kitapevi'ni terör protestoları sırasında yakan yıkan 2 sanık, polise sarılıp ağladı iddiası

Kırşehir'de 8 Eylül'de düzenlenen terör protestoları sırasında yakılan ünlü Gül kitapevi davasında, iki sanık  Mehmet Şimşek ve Ramazan Doğan, yaptıkları yakılma vukusu ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu

Kırşehir'de, Gül Kitabevi'nin yakılması olayıyla ilgili davanın ilk duruşması bugün görülüyor.

6'sı tutuklu 17 sanıklı dava öncesi, adliye çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Mahkemede ifade veren tutuklu sanıklardan Mehmet Şimşek, şehitlerin üzüntüsüyle kırtasiyeye taş attığını ve verdiği zararın karşılanmasına razı olduğunu söyledi. Diğer tutuklu sanık Ramazan Doğan da "Yanan bir çantayı ani heyecanla içeri attım. Şehitlerin acısıyla duygulandım. Sonra da dışarıdaki bir sivil polisin boynuna sarılarak 'Allah size zeval vermesin' diyerek ağladım." şeklinde savunma yaptı.

8 Eylül 2015 tarihinde Kırşehir'de gerçekleştirilen terörü protesto eylemleri sırasında HDP'li Eşref Odabaşı'na ait Gül Kitabevi, saldırgan bir grup tarafından önce yağmalandı ardından ateşe verildi. Can kaybının yaşanmadığı olayda, işyeri tamamen yanarken büyük çapta maddi hasar oluştu. Kamera kayıtlarından tespit edilen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

3 AY İLE 15 YIL ARASINDA CEZA İSTENİYOR

Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün ilk duruşma görülmeye başlandı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede, sanıklar Gökhan Hergül, Ramazan Akçakaya, Mustafa Tekten, Öner Arslan, Ramazan Doğan ve Gökhan Maraş hakkında içeride işyeri sahibi ve müşteriler olduğu halde kitabevi önünde yanan çantaları içeri atarak işyerinin yanmasına sebep oldukları gerekçesiyle 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı. Kitabevinin yağmalanması ve yakılmasında rol aldıkları belirtilen diğer sanıklar Tuncay Eroğlu ve Mehmet Şimşek'in olayların başından itibaren ön planda ve ilk saldıranlar oldukları belirtildi.

Ayrıca Mahmut Can Yurdakul, Batuhan Çelik, Mehmet Emin Kesim, Halil Kurt, Tuncay Yalçın, Ramazan Çukuryer, Mahmut Doğan, Fadime Maraş, Tunay Yalçın ve İsmail Kılıç ise 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik', 'Mala zarar verme' ve 'Gösteri ve yürüyüş kanununa muhalefet' suçlarından hakime ifade verdi. Sanıkların 3 ay ile 15 yıl arasında değişen sürelerde hapis cezası talep edildi. 'Öldürmeye teşebbüs', 'mala zarar verme', 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve 'yasa dışı gösteri' suçlarından yargılanan sanıkların 3 ay ile 15 sene arasında değişen sürelerde cezalandırılmaları isteniyor.

SANIKLAR SAVUNMA YAPTI

Sanıklar suçlamalar hakkında savunma yaptı. Tutuklu sanık Ramazan Akçakaya, sesler üzerine işyerinden çıktığını ve yürüyüşe dahil olduğunu söyledi. Gül Kitabevi'ne taş attığını doğrulayan Akçakaya, "İşyerini kimin yaktığını görmedim. Yanan bir çanta üzerime geldi. Ben de öfkeyle bu çantayı attım ama nereye attığımı bilmiyorum. İşyeri yanarken içerisi boştu. Şehitlerin olması nedeniyle duygularıma yenilerek eyleme katıldım." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir