Korona-virüs artıyor mu? O illerde tekrardan pozitif vaka gözlemlendi

Korona virüs artıyor mu? Gün gün Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan verilerde pozitif vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısı azalmakta. Ancak bayramdaki yasak sebebiyle herkes evlerinde oturuyor

Korona-virüs artıyor mu? O illerde tekrardan pozitif vaka gözlemlendi

Korona virüs artıyor mu? Gün gün Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan verilerde pozitif vaka sayısı ve hayatını kaybedenlerin sayısı azalmakta. Ancak bayramdaki yasak sebebiyle herkes evlerinde oturuyor. Bu durumda yeni vakalarda azalma olacağı umut edilirken, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın da öngörüsü bu şekilde. Ancak son dakika açıklanan verilerde bazı illerimizde korona sayısında artış yaşanmakta. Bingöl'de günler sonra ilk tekrardan pozitif vaka görüldüğü de açıklandı. ,

KORONA ARTIYOR MU?

Elazığ'da da uzun süre sonra dün yeniden vaka görülmüş ve şehre dışarıdan gelen bir kişide tespit edildiği açıklanmıştı. Artvin'de de bir ay aradan sonra önceki gün 4, Rize'de ise 21 Mayıs'ta yeni bir vaka kayda geçmişti.

Gündoğdu, “Pandemi sürecinde tüm sağlık çalışanlarımızın göstermiş olduğu gayretle son bir aydır salgın ilimizde kontrol altında tutulmuştu ancak şehir dışından gelen vatandaşlarımızla beraber son birkaç gündür maalesef kısmi artışlar görülmekle beraber, bunlar da filyasyon ekiplerimizin ve hastane çalışanlarımızın yoğun bir gayretiyle tekrar kontrol altında tutulmuştur”

Bayram yasağı sonrasında yasağın faydası ile birlikte yeni vakaların sayısında azalma olacağı öngörülürken, vatandaşın da sosyal mesafeye dikkat edilmesi konusunda da uyarıların ardı arkası kesilmiyor. 

Kaynak: Diyarbakır Söz