Küçükçekmece'de kıraathaneyi kan gölüne çeviren saldırganlar yakayı ele verdi! PKK'lı oldukları iddia edildi

İstanbul Küçükçekmece'de kahvehaneyi tarayarak 2 kişinin ölümüne neden 4 kişi gözaltına alındı. PKK'lı olduğu iddia edilen zanlıların, çok sayıda eyleme karıştığı belirlendi

Küçükçekmece'de kıraathaneyi kan gölüne çeviren saldırganlar yakayı ele verdi! PKK'lı oldukları iddia edildi

İstanbul Küçükçekmece'de kahvehaneyi tarayarak 2 kişinin ölümüne neden 4 kişi gözaltına alındı. PKK'lı olduğu iddia edilen zanlıların, çok sayıda eyleme karıştığı belirlendi

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü 1 Şubat günü Kanarya Mahallesi'nde bir kahvehaneyi silahla tarayarak 2 kişinin ölümüne neden olan PKK terör örgütü militanlarının yakalanması için operasyon başlattı. Operasyonda, aralarında kahvehaneyi tarayarak 2 vatandaşın ölümüne neden olan 1 tetikçinin de bulunduğu PKK militanı 4 kişi gözaltına alındı.

Yakalanan 4 PKK militanının cinayet, yaralama, polis memurunu yaralanması ve kundaklama gibi çok sayıda suça karıştıkları belirlendi.

akalanan teröristlerin suç kayıtları şöyle:

-1 Şubat 2016 günü Kanarya Mahallesi'nde kahvehanenin silahla taranması ve 2 vatandaşın öldürülmesi

- 24 Ocak 2016 günü Kanarya Mahallesi'nde düzenlenen korsan gösteride M.V. Işık isimli göstericinin silahla yaralanması.

-19 Aralık 2015 Kanarya'da düzenlenen korsan gösterilerde Kahraman Kömürcü isimli bir vatandaşın pompalı silahla öldürülmesi.

- 28 Aralık 2015 günü Kanarya Mahallesi'nde korsan gösterilerde Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nd görevli 2 polis memurunun silahla yaralanması.

- Ocak ayında Küçükçekmece'de birçok aracın kundaklanması, iş yerlerinin molotoflanması eylemlerine karıştıkları belirlendi.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde yüzleri maskeli 2 saldırgan bir kahvehaneyi kurşun yağmuruna tuttu. Saldırıda kahvehanede bulunan 2 kişi hayatını kaybederken 5 kişi de yaralandı.

Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Tavus Kuşu Caddesi 26 numarada bulunan Ufuk Kıraatahesi saat 22.30 sıralarında yüzleri maskeli 2 saldırgan tarafından yaylım ateşine tutuldu. Uzun namlulu silahların kullanıldığı saldırıda kahvehanede bulunan Recep Durgut (51) ve Serdar Cebeci (36) hayatını kaybederken Hulusi Şahin (34), Recep Aktan (57), Enver Şimşek (59), Durali Şakar (57) ve Mehmet Uslu yaralandı. Yaralılar çevrede bulunan vatandaşlar tarafından hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edilirken, telsizlerden provokasyana dikkat edilmesi uyarısı yapıldı. Polis birisinin siyah, diğerinin beyaz maske kullandığı öğrenilen saldırganları yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı. Olayın ardından İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan da olay yerine gelerek saldırı hakkında bilgi aldı.

SALDIRI SONRASI OPERASYON

Küçükçekmece'de bir kahvehaneye düzenlenen silahlı saldırının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, özel harekat, çevik kuvvet ve polis helikopterinin desteğiyle çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.Çevik kuvvet ekiplerinin TOMA'larla aldığı geniş güvenlik önlemlerinin ardından tespit edilen adreslere özel harekat polislerinin öncülüğünde giren polisler, tespit edilen şüphelileri gözaltına aldı.

Şüphelilerin evlerinde aramalar yapıldı.Polis helikopteri ise operasyon sırasında havadan koordinasyon sağladı.Operasyon düzenlenen adreslerdeki aramaların sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz