Mahmut Alınak tahliye edildi

Hakkında müebbet hapis cezası istenen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, çıkarıldığı ilk duruşmada "ev hapsi" verilerek tahliye edildi.

Mahmut Alınak tahliye edildi

Kars'ta 17 Şubat'ta çıkarıldığı mahkeme tarafından "Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak" iddiasıyla tutuklanan ve hakkında müebbet hapis cezası istenen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak’ın ilk duruşması görüldü.

‘BİLDİKLERİMİ SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİM’

Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya çok sayıda avukat katıldı. Kimlik tespitinin ardından Alınak hazırladığı 15 sayfalık savunmayı mahkemeye sundu. Alınak, savunmasında tüm suçlamaları reddederek, mahkemelerin ve yargının Kürt halkını baskı altında tutmak için, cezaevlerine attığını söyledi. Söylediklerinin suç olmadığı vurgulayan Alınak, düşüncelerini ve doğru bildiklerini savunmaya devam edeceğini belirtti.

EV HAPSİ VERİLDİ

Alınak’ın ardından avukatları da savunma yaptı. Savcı, Alınak’ın tutukluluğunun devamını talep etti. Ardından kararını veren mahkeme heyeti, Alınak’ın yaşı ve tutuklulukta kaldığı süreyi göz önünde bulundurarak, ev hapsiyle tahliye edilmesine karar verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz