Görüş Bildir

Manisa'da KHK kapsamında ihraç edilenler

Resmi Gazete'de yayınlanan KHK ile Manisa'da görevden ihraç edilen 1268 kişinin akabinde CBÜ eski rektörü ve vali yardımcısının da bulunduğu açıklandı

Manisa'da KHK kapsamında ihraç edilenler

Manisa'da, Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile, 1268 kişi kamudan ihraç edildi. İhraç edilenler arasında Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) eski rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, vali yardımcıları Şerafettin Tuğ, Muhammed Kırılmaz, Yunusemre Kaymakamı Yüksek Topal, Kırkağaç Kaymakamı Mehmet Yeşilbaş da yer aldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında dün Resmi Gazete'de yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile Manisa'da 1268 kamu personeli ihraç edildi. En fazla ihraç 879 kişi ile Milli Eğitim'de yaşanırken, Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nden 110 akademisyen de listede yer aldı. Ayrıca Manisa Vali Yardımcıları Şerafettin Tuğ ve Muhammed Kırılmaz ile Yunusemre İlçe Kaymakamı Yüksel Topal ve Kırkağaç Kaymakamı Mehmet Yeşilbaş memuriyetten ihraç edildi.

ESKİ REKTÖR VE EŞİ DE İHRAÇ EDİLDİ

CBÜ'de Kanun Hükmünde Kararname ile 110 öğretim görevlisi ihraç edildi. İhraç edilenler arasında tutuklanarak cezaevine gönderilen üniversitenin eski rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, eşi Yrd. Doç. Mefkure Nur Pakdemirli, Tıp Fakültesi eski dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, eski Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya da yer aldı.

Kanun Hükmünde Kararname ile ayrıca Sağlık Müdürlüğü'nden 82, müftülükten 58, emniyetten 40, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nden 21, TKİ'den 16, Gelir İdaresi Başkanlığı'ndan 14, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü'nden 9, jandarmadan 6, SGK'dan 5, İçişleri Bakanlığı'na bağlı kuruluşlardan 2'si vali yardımcısı, 2'si kaymakam ve biri de kaymakam adayı olmak üzere toplam 5 kişi, Elektrik Üretim A.Ş.'den 5, tapu kadastrodan 3, AFAD'dan 2, kredi yurtlar kurumundan 2, TÜİK'ten 2, Garnizondan 2, İŞKUR, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Elektrik İletim, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Gümrük Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü, maliye ve PTT'den birer kişi olmak üzere toplam 1268 kamu personeli ihraç edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi