Görüş Bildir

Mardin'de 45 günde 7 kadın 'intiharı'

Mardin'de son 45 günde 7 kadın "intiharı" kayda geçti. Kadınlar, "Bir kadını daha kaybetmeye tahammülümüz kalmadı" diyerek İstanbul Sözleşmesi'nin uygulanmasını istedi.

Mardin'de 45 günde 7 kadın 'intiharı'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu (KCDP) önceki gün yayımladığı raporla temmuz ayında 36 kadının erkekler tarafından öldürüldüğünü ve 11 kadının da şüpheli bir şekilde ölü bulunduğunu açıkladı. Söz konusu şiddet ve şüpheli ölümlerin yaşandığı kentlerden birisi de Mardin. Son 45 günde kent genelinde 7 “intihar” vakası kayda geçti.

Şahmeran Kadın Platformu üyesi Eylem Amak, kentte kadınların intihara sürüklendiğine işaret ederek “Kadınlar ya zorla evlendiriliyor ya cinsel istismara maruz kalıyor ya tehdit ve şantaja maruz kalıyor ya da sistemin pandemi sürecinde gerçekleştirdiği sınavda yeterli bir sayı almadığını düşünerek intihar ediyor” dedi.

EVLİ KADINLAR

Evli kadınların çoğunun eşleri tarafından psikolojik ve fiziksel şiddete maruz bırakıldığını ve bu kadınların intiharı bir “kurtuluş” olarak gördüğünü kaydeden Amak, “Buna artık ‘dur’ denmelidir. Mevcut siyaseti bırakıp bunun yerine daha üretici bir politika izlenilirse bunun önüne geçilebilir. Bundan kaynaklı da İstanbul Sözleşmesi’nin etkin bir şekilde uygulanması gerekiyor. Sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğimizi, bir kadın daha kaybetmeye tahammülümüzün kalmadığını belirtmek istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi