Görüş Bildir

Mardin'de elektrik dağıtım şirketi hakkında suç duyurusu

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, "Kaçak elektrik" kullandığı gerekçesiyle elektrik dağıtım şirketince hakkında tutanak tutulan, itiraz üzerine "Kaçağa rastlanmadı" şeklinde yeniden rapor düzenlenen vatandaş, cezası iptal edilmeyince mahkemeye başvurdu.

Mardin'de elektrik dağıtım şirketi hakkında suç duyurusu

Nusaybin'in Dicle Mahallesi'nde ikamet eden Ahmet Ay'ın telefonuna SMS yoluyla Elektrik şirketi tarafından 421 TL elektrik faturası geldi. Bir ay içerisinde ikinci faturanın daha gelmesi üzerine elektrik dağıtım şirketine başvuran Ay, faturanın gerekçesini öğrenmek istedi.

Elektrik dağıtım şirketi tarafından Ay'a verilen 12 Haziran 2020 tarihli "Kaçak/Usulsüz Elektriğin Kullanımı" tutanağında, "Yapılan kontrolde abonenin sayaç dışından harici faz çektiği tespit edildi. Video kaydı alındı. Güvenlik nedeniyle enerjisi kesilemeden kaçağı iptal edilemedi." ifadesi yer aldı.

İTİRAZ ÜZERİNE İKİNCİ KONTROL YAPILDI

Tutanağı gören Ay, apartmanda yaşadığını belirterek kaçak kullanmadığını ve tutanağa itiraz ettiğini belirterek saatinin detaylı kontrol edilmesi talebinde bulundu.

Elektrik dağıtım şirketi, yapılan itirazı değerlendirmeye aldı ve 16 Haziran 2020 tarihinde Ahmet Ay'ın elektrik saatinde detaylı bir inceleme daha yaptı. İnceleme sonucunda, "Kurum talimatına istinaden mevcut adresteki aboneye gidildi. Anlık yapılan kontrol ve ölçümlerde sayacın doğru değer kaydettiği görüldü. Abonenin daire içerisinde iç tesisat kontrolü yapıldı. Yapılan kontrollerde tesisata yönelik herhangi bir bulguya rastlanamadı." şeklinde yeni bir tutanak tutuldu.

CEZANIN İPTAL EDİLMESİNİ BEKLERKEN, "RET" CEVABIYLA KARŞILAŞTI

Elektrik şirketi tarafından tutulan tutanaklar sonucu kendisine kesilen cezanın iptal edilmesini bekleyen Ahmet Ay, telefonuna gelen bir SMS'le, "İtirazınız ret edildi" mesajıyla karşılaştı.

Bunun üzerine topladığı tüm belgeleri avukatına teslim eden Ay, elektrik dağıtım şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu.

"MADEM KAÇAK VAR, NEDEN MİLLETE 10 BİN, BANA 421 TL CEZA YAZILDI"

Elektrik şirketinin tutumuna tepki gösteren Ahmet Ay, elektik şirketinin kaçak ekiplerinin saatlere bakmadan hayali olarak ceza yazdığını söyledi.

Kullanmadığı halde kendisine kaçak elektrik cezası kesilmesini kabul etmeyeceğini, tüm yasal mecralarda hakkını arayacağını ifade eden Ay, "Bana kesilen cezanın hayali olduğunu şuradan çıkarabilirsiniz. Apartmanda oturduğum için, kaçak kullanmadığımı elektrik şirketi personelleri de biliyor. Madem kaçak kullanıyorum; neden millete 10 bin, 15 bin TL ceza yazılırken, bana sadece 421 TL ceza yazılıyor. Burada bir sorun yok mu sizce? Tamam… kaçak kullananlara ceza kesin, haklısınız. Ama yalandan, harici hattan, bilmem hangi bahanelerle kaçak kullanmayanlara niye ceza kesiyorsunuz? Allah için yetkililer buna bir dur demelidir. 421 TL için gerekirse 10 Bin TL harcayacağım ama hakkımı bu insanlara bırakmayacağım." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi