Görüş Bildir

Markafoni.com'un yeni sahibi Cafer Mahiroğlu

İnternet alışverişi deyince akla gelen ilk isimlerden bayanların treNd noktası ve türlü türlü indirimlerin hergün dahil olduğu Markafoni.com, geçtiğimiz aylarda kapanacağı iddia edilmişti. MArkafoni kapanacak mı sorusu severek takip edenlerce de merak edilmişti.

Markafoni.com'un yeni sahibi Cafer Mahiroğlu

İnternet alışverişi deyince akla gelen ilk isimlerden bayanların tred noktası ve türlü türlü indirimlerin hergün dahil olduğu Markafoni.com, geçtiğimiz aylarda kapanacağı iddia edilmişti. Mrkafoi kapanacak mı sorusu severek takip edenlerce de merak edilmişti. Yeni markaları ndahil olmaması hakkında çıkan iddiaları doğrularken, şu sıralar Markafoni kapanacak mı sorusunun yerine kime satıldı sorusu gündemde. Markafoni kime satıldı sorusunun cevabı şu sıralar Cafer Mahiroğlu'na satıldığı iddialarıyla bütünleşirken, işte son detaylar haberimizde.

Türkiye'nin en önemli e-ticaret sitelerinden biri iken 1 Haziran'da kapanma kararı alan Markafoni'yi İngiltere'de yaşayan Türk işadamı Cafer Mahiroğlu satın aldı. Halen İngiltere'de Select Gruop'un sahibi olan ve 7 bin kişiye istihdam sağlayan Mahiroğlu, Markafoni'nin sahibi Güney Afrika merkezli Naspers Grubu ile anlaşma sağladı.

İngiltere’deki Türk moda devi Select, kısa bir süre önce faaliyetlerini durduran Markafoni’yi satın almak için dünyanın en önemli e-ticaret şirketlerinden Güney Afrika merkezli Naspers Grubu ile el sıkıştı. Markafoni'nin kısa süre içerisinde tekrar faaliyete geçmesi bekleniyor.

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgi ise Select Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu tarafından yarın düzenlenecek basın toplantısında paylaşılacak.

İngiltere merkezli Selectfashion.co.uk‘un sahibi olarak tanınan Cafer Mahiroğlu, İngiltere’nin en zengin 100 iş adamı arasında gösteriliyor ve batık markalara duyduğu ilgiyle ünlü.

KAMU SPOTU İLE DUYURMUŞLARDI

Sitenin ilk mesajı blog'unda yayımlandı ve işletmenin sürdürülebilirliğini sağlayacak oranda kârlılık sağlanamadığı belirtilirken, bu tür bir iş modeli için zorlu olan ekonomik ortamın sebep olduğuna yer verildi.

Dün akşam şirketin yatırımcısı Naspers tarafından aktarılan bilgi, bugün kamuoyuna duyuruldu.

30 HAZİRAN SON TARİH!

Sitenin ana sayfadasındaki mesajda ise kapanma tarihi olarak 30 Haziran verildi. Bu tarihe kadar olan sevkiyatlar devam edecek ve standart işleyiş devam edecek.

Bir süredir üreticilerle sorunlar yaşadığı bilinen ve satılacağı yönünde dedikodular yapılan şirket, kamuoyunu aşağıdaki mesajla bilgilendirdi ve sorular için web sitesine ve çağrı merkezine yönlendirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir