Görüş Bildir

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde mahalleli karayolunu ulaşıma kapattı

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'ne bağlı Beyobası Mahallesi'nde yaşayan ve büyük bölümünü Romanların oluşturduğu vatandaşlar, son iki yıl içinde 5 kişinin buradan geçen İzmir- Antalya karayolunda ölmesi nedeniyle yolu ulaşıma kapattı.

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde mahalleli karayolunu ulaşıma kapattı
Yola üst geçit yapılmasını isteyen öfkeli grup, bu konuda söz verilinceye kadar eylemi sürdüreceklerini söyledi. Yolda, her iki yöne uzun araç kuyrukları oluştu.
İzmir- Antalya Karayolu Beyobası Mahallesi Sancıbeli Mevkii'nden yolun karşısına geçmek isteyen 86 yaşındaki Mehmet Güner'e, dün Muğla'dan Fethiye yönüne giden 30 yaşındaki Ahmet Akat yönetimindeki 48 PF 649 plakalı hafif ticari araç çarptı. Güner, kaza yerinde öldü. Sürücü Akat, jandarma tarafından gözaltına alındı, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
Yaya geçidinin ve alt geçidin bulunduğu yolda son 2 yıl içinde 5 kişinin öldüğünü belirten yaklaşık 300'e yakın mahalle sakini, bugün saat 11.30'da, Sancıbeli Mevkii'nde karayolunu ulaşıma kapattı. Yaya geçidinde trafik ışıkları bulunmadığını, alt geçidin ise yağmurlu havalarda suyla dolması nedeniyle çamura bulandığı için kullanılamadığını söyleyen mahalle sakinleri, üst geçit yapılmasını talep etti.
Yolu her iki yöne çöp konteynerleriyle kapatan mahalle sakinleri, ayrıca lastik yaktı. Öfkeli kalabalıktakilerden bazıları da yola oturdu. Karayolunda her iki yöne ulaşımın kapanması üzerine uzun araç kuyrukları oluştu. Bölge trafik ve jandarma ekipleri eylemin yapıldığı alana geldi. Grupla görüşen jandarma ekipleri, dağılmalarını istedi. Ancak öfkeli mahalle sakinleri, Kaymakam ve Vali'nin gelmesini istedi. Üst geçit talepleriyle ilgili söz verilinceye kadar kadar yolu açmayacakların söyledi. Karayolundaki eylem sürüyor.

Kaynak: DHA

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi