Nemrut Krater Gölü 28 ülkede tanıtımda

Avrupa Seçkin Destinasyonlar (EDEN) Projesi kapsamında, birinci olan ve mükemmeliyet ödülü alan dünyanın ikinci büyük krater gölü Nemrut'un, Avrupa ülkelerinde tanıtımı devam ediyor.

Nemrut Krater Gölü 28 ülkede tanıtımda

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde Nemrut Krater Gölü'nün tanıtımının devam ettiğini söyledi.

Nemrut'un projede yer alan 28 Avrupa ülkesinde 3 yıl boyunca tanıtılacağını, bu ülkeler arasında tanıtım videolarının döndüğünü ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:

''Projenin, ilimizin ve Nemrut'un tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum. Nemrut, dünyanın en büyük ikinci krater gölü. Buraya proje kapsamında mükemmeliyet ödülü verilmişti. Nemrut'un tanıtımı için çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda 28 Avrupa ülkesinde tanıtım videoları dönüyor. Geçtiğimiz aylarda yapılan fuarlara katıldık ve tanıtımlarımızı yaptık. Kar, deniz, doğa ve dağ, hepsinin bir arada olduğu yerdeyiz. Herkesin burayı görmesini ve bilmesini istiyoruz. Herkesi Nemrut'a davet ediyoruz. Bu çalışmalarla kentte daha fazla yerli ve yabancının geleceğine inanıyorum. Bu proje büyük önem taşıyor.''

Vali Yılmaz, Nemrut Dağı eteğinde 60 yataklı oteli hizmete açtıklarını bildirdi. Dağ eteğinde yapılan kayak tesisinin Türkiye'nin en uzun kayak pistlerinden birine sahip olduğunu kaydeden Yılmaz, telesiyej sisteminin krater gölüne kadar gittiğini ifade etti.

Yılmaz, ''Otelimiz yaz ve kış aylarında aralıksız çalışacak. Çünkü burada harika bir ortam var. Haziran ayının ortalarına kadar Nemrut'ta kar keyfi yaşanıyor'' dedi.

-''Bölgeyi turizmcilere açacağız''-

Ayrıca, bölgenin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde, ''Kuzey Van Gölü Selçuklu Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'' ilan edildiğini anımsatan Yılmaz, projede Bitlis merkez, Ahlat, Adilcevaz ve Tatvan ilçeleri ile Van'ın Erciş, Muş'un Malazgirt ilçelerinin de yer aldığını belirtti.

2013 yılında bölge planlamasının tamamlanmasının ardından, yeni teşvik yasasıyla bölgeyi turizmcilere açacaklarını anlatan Yılmaz, yatırımcılara arazi tahsisleri ve teşvik paketi kapsamında mali destek sağlanacağını bildirdi.

''Dünyanın gözünün buraya dönmesini bekliyoruz. Çünkü burası keşfedilmesi gereken özel bir yer'' diyen Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

''Dünya literatüründe yer alan bir Süphan Dağımız var. Dağcıların faydalanması için yol yaptık. Yolun sonunda bir dağ evi yapmayı planlıyoruz. Kayak, dağcılık, su sporlarıyla ilgili herkesi Bitlis'e bekliyoruz. Ahlat ve Adilcevaz ilçelerimizde su kayağıyla ilgili projelerimiz kabul edildi ve ödenekleri geldi. İhale süreleri devam ediyor. Adilcevaz'da Van Gölü'nün içinde yüzen havuz yaptık. Bunu istediğimiz yere götürebiliyoruz. Van Gölü'nde havuzda yüzmenin keyfini yaşayacağız.''

-''İlimizde otel inşaatları devam ediyor''-

 Kentte gelen misafirlerin en iyi şekilde ağırlanması için otel inşaatlarının devam ettiğini bildiren Yılmaz, Tatvan'da iki 4 yıldızlı, il merkezi ve diğer ilçelerde ise 4 tane 3 yıldızlı otel yapılacağını ifade etti.

Yılmaz, konuşmasına şöyle devam etti:

''Ahlat'ta bize ait olan otellerin onarımını yaptık ve yeni odalar ekledik. Eski malzemelerin tamamını çıkarıp, yepyeni malzemelerle otellerimizin bakımını yapıyoruz. Bitlis merkezde ve Tatvan'daki otellerimizin bakımları yapıldı. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansımız (DAKA), bu yenilenmeleri destekliyor. Şu anda Türkiye'de otel zinciri bulunan bir kişi otel yapacak. Tatvan'da bir otelin inşaatı devam ediyor. Bitlis'teki tarihi binalardan Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı binası, otel olarak düzenlenmek üzere bizden talep edildi. Onunla ilgili yasal işlemleri yapacağız. Bu bina 16 odalı bir otel olacak. Bitlis Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü İhlasiye Medresesi'nden çıkaracağız. Hem modern ve hem de tarihi butik otellerle, Bitlis'i turizme kazandırmaya çalışıyoruz.''

Kaynak: Diyarbakır Söz