Nuri Ergin'in oğlu serbest bırakıldı

Kırklareli merkezli başlatılan operasyonda "Karagümrük çetesi" olarak bilinen suç örgütünün başı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin, serbest bırakıldı.

Nuri Ergin'in oğlu serbest bırakıldı

Kırklareli, Edirne ve İstanbul'da düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan kamuoyunda "Karagümrük Çetesi" olarak bilinen suç örgütünün elebaşı Nuri Ergin'in oğlu Anıl Ergin, savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan Anıl Ergin'in de aralarında bulunduğu 13 kişi, Kırklareli Adliyesi'ne sevk edildi.

Anıl Ergin ile Ö.E savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, diğer 11 kişi tutuklanmaları istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

Bu arada, Anıl Ergin'in yaklaşık 5 yıl önce askerliğini yaparken firar ettiği ve 81 gün eksik askerliği bulunduğu belirtildi. Ergin, Edirne'nin Keşan ilçesindeki askerlik şubesine götürülmek üzere geniş güvenlik önlemleri altında, elleri kelepçeli halde polis aracına bindirildi.

Gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakan Ergin, "Askere gidiyorum" demekle yetindi.

Öte yandan, dün akşam eşi Anıl Ergin'i görmek için Kırklareli'ne gelen Damla Ergin'in de Asayiş Şubesi ekiplerince bir otelde gözaltına alındığı ve ifadesinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Anıl Ergin'in avukatı Hikmet Çarboğa, adliye önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, medyanın, müvekkili üzerinden algı operasyonu yürüttüğünü ileri sürdü.

Operasyonun ardından medyada yer alan haberlerde Anıl Ergin hakkında asılsız ithamlarda bulunulduğunu savunan Çarboğa, "Müvekkilimin Süper Loto'dan para kazanan kişinin zorla parasını aldığına dair asılsız söylenti çıktı. Bu nedenle müvekkilim İstanbul'da yapılan bir operasyonla gözaltına alındı. Üç gündür burada gözaltında. Polise verdiğimiz ifadede belirttiğimiz gibi bize bu piyangodan para kazanan kişiyle ilgili tek bir kelime dahi sorulmadı. Tek suçlama ve soru Anıl Ergin'in Trakya Üniversitesi'nden kaçmasıyla ilgiliydi. Bu operasyon 6 ay önce Kırklareli Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başka şahıslar hakkında yürütülen soruşturma" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz