Görüş Bildir

Öğretmenler yolun karşısına geçemedi

Büşra ve Suzan öğretmenler, yolun karşısına geçmeye çalışırken, hızla gelen otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Öğretmenler yolun karşısına geçemedi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde yaya geçidinden yolun karşısına geçtikleri sırada hafif ticari aracın çarpmazıyla öğretmenler Büşra Yıldız (27) ve Suzan Basın (28) yaşamını yitirdi. Korkunç kazanın güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

İKİ ÖĞRETMENİN HAZİN SONU

Kaza, önceki akşam saatlerinde Nusaybin ilçesinde meydana geldi. Oğuzhan İlkokulu'nda görevli öğretmenler Büşra Yıldız ve Suzan Basın'a, Mardin Yolu Caddesi'nde yaya geçidinden yolun karşısına geçmeye çalıştıkları sırada plakası ve sürücüsünün ismi belirlenemeyen hafif ticari araç çarptı. Çarpmanın etkisiyle Yıldız ve Basın, ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine bölgeye ekipler sevk edildi.

YOLUN KARŞISINA GEÇEMEDİ

Yaralı Büşra Yıldız ile Suzan Basın, sağlık görevlilerince olay yerinde yapılan ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan öğretmenler Büşra Yıldız ile Suzan Basın, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamayarak, yaşamlarını yitirdi.

KAZA ANI KAMERALARDA

Öğretmenler Büşra Yıldız ve Suzan Basın'ın öldüğü kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, Yıldız ve Basın, yaya şeridinden yolunu karşına geçmeye çalıştıkları sırada hızlı gelen hafif ticari aracın çarptığı anlar yer aldı.

CENAZELER TOPRAĞA VERİLDİ

Öğretmenler Suzan Basın (28) ve Büşra Yıldız'ın (27) Mardin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemleri tamamlandı. Aileleri tarafından teslim alınan Yıldız'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Kastamonu'ya, Basın'ın cenazesi Nusaybin'e getirildi. Cenazeye Basın'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Memet Polat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ümit Çetin ve meslektaşları katıldı.

Basın, kılınan cenaze namazının ardından Yeni Hacılar Mezarlığında ağıtlarla toprağa verildi. Gözyaşı döken baba Emin Basın ve diğer aile fertleri başsağlığı dileklerini kabul etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi