Görüş Bildir

Ovit Kar Festivali'nde, 'En Kısa Sürede Kardan Adam Yapma' rekoru denenecek

Rize’de düzenlenecek olan 4’üncü Uluslararası Ovit Kar Festivali’nde,‘Dünyada En Çok Çocukla En Kısa Sürede Kardan Adam Yapma’ rekoru denenecek, 260 çocukla İsviçre’nin elinde bulundurduğu rekorun Türkiye’ye getirilmesine çalışılacak.

Ovit Kar Festivali'nde, 'En Kısa Sürede Kardan Adam Yapma' rekoru denenecek
Rize Valiliği ve Ekşioğlu Vakfı tarafından ortaklaşa olarak, ‘Rize’de Eğitime Nitelik Kazandırma Projesi (RENK)’ kapsamında 11 Nisan Cumartesi günü Ovit Yaylasında 4'üncü UluslararasıOvit Kar Festivali düzenlenecek.Festivalde, dünyada 260 çocukla İsviçre’nin birinciliğini elinde bulundurduğu 'Dünyada En Çok Çocukla En Kısa Sürede Kardan Adam Yapma' rekorunun da450 öğrenci ile kırılmasına çalışılacak.Dünya Çocuk Rekorları Türkiye Temsilcileri Rekor Danışmanları Prof. Dr. Orhan Kural ve Aydın Türkgücü’ nün de hazır bulanacağı etkinlikte sanatçılar Gökhan Birben ve Yasemin Yıldız’da sahne alacak.

OVİT YAYLASI'NDA ‘RENK’Lİ REKOR DENEMESİ

Ekşioğlu Vakfı Basın Danışmanı ve Organizatör Necati Selvitop, Rize Valiliği’nin uyguladığı RENK Projesine destek amacıyla yapılan kar festivali ile Rize’nin çocuklarıyla birlikte Ovit’te bir rekora imza atmayı hedeflediklerini söyledi. Selvitop, “Ekşioğlu Vakfı olarak Rize’nin eğitim sıralamasını yukarılara çekmek için çalışan Rize Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün çabalarına katkı sağlamak amacıyla vakıf olarak elimizi taşın altına koymak istedik. Vakıf Başkanımız Ali Ekşi’nin öncülüğünde RENK projesine destek için rekorlarla anılan Ovit yaylasında dünyada en çok çocukla kardan adam yapma rekorunu kıracağız. İl merkezi ve 11 ilçemizden misafir edeceğimiz450 öğrenci ve birlikte Milli Eğitim camiamızdan toplam 570 eğitimci ile güzel bir rekor denemesi yapacağız” dedi.

ALİ EKŞİ: EĞİTİME BÜYÜK ÖNEM VERİYORUZ

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ise, sosyal sorumluluk anlayışları gereği vakıf olarak eğitime büyük önem verdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Biliyoruz ki milletimizi ve ülkemizi geleceğe güvenle taşımak ve çağdaş uygarlık düzeyinin üstüne çıkarmak için birinci şart eğitimdir. Bu anlamda yavrularımızın en güzel şekilde yetiştirilmesi hepimizin ortak hedefidir. Çünkü iyi yetişmiş, ülkesini ve dünyayı tanıyan donanımlı nesiller, hem kendilerinin geleceği hem de ülkemizin ve dünyamızın geleceği açısından son derece önemlidir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın iyi yetişmesi ülkemizin en önemli sermayesidir. Güçlü ve kalkınmış bir Türkiye’nin yolu da eğitimden geçmektedir. Bu nedenle Rize’de yürütülen RENK projesine destek amacıyla Rize valiliğimizle birlikte Ovit yaylasında çocukların gönüllerince eğleneceği ve kardan adam yaparak rekor denemesi yapacakları kar festivalinin bu yıl 4’üncüsünü düzenliyoruz. Tüm Rizelileri ve halkımızı kar festivalimize bekliyoruz. Bu organizasyonda büyük desteklerini gördüğümüz Rize Valisi Ersin Yazıcı'ya teşekkür ederiz.” Bu arada organizasyon öncesi bir heyet Ovit Dağı'nda incelemelerde bulundu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi