Tendürek operasyonlarında öyle bir isim ölü ele geçirildi ki...

Van Çaldıran Tendürek Dağı'nda süregelen operasyonlarda öldürülen PKK'lılar arasında öyle bir isim var ki..

Tendürek operasyonlarında öyle bir isim ölü ele geçirildi ki...

PKK'nın sözde Tendürek Bölge sorumlusu öldürüldü. Van Çaldıran'da süregelen operasyonlar sonrasında çok sayıda PKK militanının öldürüldüğü açıklandı. Bu isimlerin arasında PKK'nın yetkili bireyinin de bulunduğu açıklandı. Tendürek Bölge sorumlusu  "Mahir" kod adlı Hakan Yeni'nin de öldürülen PKK'lılar arasında olduğu öğrenildi. Tendürek Dağı'nda operasyonlar ile yaklaşık 50 kişilik PKK'lı grubun saklandığının öğrenilmesi üzerine hareket eden güvenlik güçleri, çatışmaya girdi. Öldürülen PKK'lılar arasında Tndürek sorumlusunun da olduğu açıklandı.

PKK TENDÜREK BÖLGE SORUMLUSU ÖLDÜRÜLDÜ

Bölgedeki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için 4 günden bu yana devam eden operasyonda "Mahir" kod adlı PKK'nın sözde Çaldıran-Tendürek bölge sorumlusu olduğu ifade edilen Hakan Yeni öldürüldü.

YAŞAM MALZEMELERİNE DE EL KONULDU

Yüklü miktarda yaşam malzemesinin ele geçirildiği operasyonda, Yeni'nin yanı sıra çok sayıda teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.

PKK ÇEMBERE SIKIŞTI

Karadan ve havadan yürütülen operasyonlarda teröristlerin kullandığı birçok mevzi kullanılamaz hale getirilirken, Tendürek Dağı'nın, Ağrı Diyadin bölgesi dahil tüm yöneliklerden sarıldığı ve terörist grubun daralan çemberde sıkıştırıldığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz