Sağlık Evleri Ahır Yapıldı!

Van'ın Başkale İlçesi'ndeki bazı mahallelerde sağlık evlerinin ahır ve samanlık olarak kullanılması muhtarların tepkisine neden oluyor.

Sağlık Evleri Ahır Yapıldı!

 Van’ın Başkale İlçesi'nin İran sınırında bulunan 4 mahallesinde sağlık evlerinin samanlık ve ahır olarak kullanılması muhtarların tepkisine neden oldu. Yörede oturanların sağlık hizmeti alamadıkları için muhtarları sorumlu tuttuğunu belirten Güvendik Mahalle Muhtarı Remzi Demir, kendi mahallesindeki sağlık evi onarımının 2012 yılında programa alındığı halde tek bir çivi çakılmadığını söyledi. Sağlık konusunda büyük sıkıntı çektiklerini belirten Muhtar Demir, şöyle dedi:

>"Bize yakın 7 mahalle daha var. Kalabalık bir nüfus çok zor şartlarda sağlık hizmeti alabiliyor. Buraya bir sağlık ocağı yapılmasını istiyoruz. Şu anda sağlık evimiz vatandaşlar tarafından ahır olarak kullanılıyor. Bizim mahalle gibi Yanal, Dereiçi ve Güvendik mahallelerinin de sağlık evleri aynı durumda. Bir enjeksiyon için 50 kilometrelik yolu aşıp ilçeye gidiyoruz. Artık bu soruna yetkililerin bir çare bulmasını istiyoruz."

Kaynak: Diyarbakır Söz