Şanlıurfa'da Dolandırıcı tellak, polisi görünce düşüp bacağını kırdı

Şanlıurfa'da hamamda tellak olarak çalışırken Bursa'ya gelip kendisini polis olarak tanıtarak cep telefonu ile aradığı 87 yaşındaki Ali H.'nin paralarını almak isteyen 29 yaşındaki Halil Ç., kendisini yakalamak isteyen polisten kaçarken düşerek bacağını kırdı. Hastanede bacağı alçıya alındıktan sonra tuburcu edilen Halil Ç. "Dolandırıcılık" suçundan adliyeye çıkartıldı.

Şanlıurfa'da Dolandırıcı tellak, polisi görünce düşüp bacağını kırdı

Bursa'da oturan Ali H.'yi cep telefonu ile arayan bir kişi kendisini polis olarak tanıttıktan sonra, bankadaki hesaplarının PKK üyeleri tarafından kullandığını söyledi. Bu hesapların bir başka hesapa aktarılması gerektiğini belirten dolandırıcı iade etmek üzere yaşlı adamdan paraya ihtiyaçları olduğunu belirtti. Paniğe kapılan Ali H. dolandırıcıya evde sakladığı 30 bin TL'yi verdi. Daha sonra tekrar arayan dolandırıcı paranın yetmediğini söyleyerek bu kez 200 bin TL istedi. Uludağ yolu üzerindeki arazisini 140 bin TL'ye satan Ali H., son anda şüphelenip polise haber verdi. Ali H., cep telefonu ile kendisini bir kez daha arayan dolandırıcı ile Merkez Osmangazi İlçesi  Dikkaldırım Mahallesi'ndeki bir çay ocağında buluşmak üzere anlaştı. 

DÜŞEREK BACAĞINI KIRDI

Paraları almak için kendisini bekleyen Ali H.'nin oturduğu çay ocağına gelen zanlı, polisler tarafından yakalanacağını anlayınca kaçmak istedi. Yaklaşık 3 metrelik duvarden atlarken düşerek sağ bacağını kıran şüphelinin Şanlıurfa'da oturan Halil Ç. olduğu belirlendi. Hastaneye götürülerek bacağı alçıya alınan Halil Ç., Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadede, "Şanlıurfa'da hamamda tellak olarak görev yapıyorum. İsmini bilmediğim bir kişi bu işlerde çalışmam için bana teklifte bulundu. Görevim parayı alıp onların hesabına yatırmak. Buna görede pay alıyorum. Beni son olarak Bursa'da görevlendirdiler. Fakat yakalandım" dedi. Sorgulaması tamamlanan Halil Ç. "Dolandırıcılık" suçundan adliyeye çıkartıldı.

Kaynak: DHA