Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman bitiyor? Seyahat yasağı olan iller hagileri

Seyahat yasağı olan iller hangileri. Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitiyor sorusu. İçişleri Bakanlığı'nı son dakika açıklaması sonrasında Google'da trend aramalardan olmakta. Peki seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? Şehirlerarası seyahat yasağı kısıtlaması konusunda son dakika gelişmeler yaşanıyor.

Şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman bitiyor? Seyahat yasağı olan iller hagileri

Seyahat yasağı olan iller hagileri. Şehirler arası seyahat yasağı ne zaman bitiyor sorusu. İçişleri Bakanlığı'nı son dakika açıklaması sonrasıda Google'da trend aramalardan olmakta. Peki seyahat yasağı ne zaman kalkıyor? Şehirlerarası seyahat yasağı kısıtlaması konusunda son dakika gelişmeler yaşanıyor. İçişleri Bakanlığı 65 yaş ve üstü bireyler için şehirlerarası seyahat genelgesi yayınladı. yayınlanan şehirlerarası seyahat yasağı ne zaman kalıyor sorusuna da cevap  sondakika gelişmelerde yerini aldı.

SEYAHAT YASAĞI GENELGESİ YAYINLANDI

Bakanlıktan yapılan açıklamada, uzun süredir sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlara, Bilim Kurulunun önerisi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda 21 Mayıs perşembe günü saat 09.00'dan itibaren en az bir ay boyunca dönmemek kaydıyla tek yönlü olarak istedikleri yerleşim yerlerine gidiş izni verildi. Genelgeye göre, 22 Mart tarihli genelge ile sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar (üç yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği olanlar ile böbrek yetmezliği nedeniyle diyalize giren hastalar hariç) seyahat izin belgesi almak ve gittikleri yerlerde en az 30 gün kalmak şartı ile istedikleri yerleşim yerine gidebilecek.

AİLE HEKİMİ ONAYLAYACAK

 Aile hekimleri daha çok, seyahat edebilir, herhangi bir semptomunun olmadığını belirten bir düzenleme yapmış olacaklar. Devamında da herkesin kendi aile hekimi takip ediyor olacak. Gerektiğinde hastayı bulunduğu bölgede sağlık kuruluşuna yönlendiriyor olacak" diye konuştu.

SEYAHAT YASAĞI OLAN İLLER HANGİLERİ

Korona virüs tedbirleri kapsamında 15 ile Recep Tayyip Erdoğan tarafından kısıtlama getirilmişti.  Cumhurbaşkanı Erdoğan, seyahat kısıtlaması ile ilgili şu ifadeleri kullandı;

"15 ilimiz için geçerli olan şehirler arası seyahat kısıtlaması, 15 gün süreyle uzatılmıştır."şeklinde açıklamada bulunmuştu. Büyükşehir statüsündeki Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van illeri ile Zonguldak ili olmak üzere toplam 15 il sınırlarından kara, hava ve deniz yolu ile (toplu ulaşım aracı, özel araç vb.) yapılacak tüm giriş/çıkışlar 15 günlük süreyle 19 Mayıs 2020 Salı günü saat 24.00'dan 03 Haziran 2020 Çarşamba günü saat 24.00’a kadar geçici olarak durdurulacak. Bu illerimizde yaşayan/bulunan tüm vatandaşların belirtilen süre boyunca illerinde kalmaları esas olacak. Şehir giriş-çıkış kısıtlamasına yönelik daha önceki genelgelerle belirlenen usul, esas ve istisnalar bu genelge ile getirilen kısıtlama dönemi için de geçerli olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz