Görüş Bildir

Sesimizi duyun!

3 gün önce Diyarbakır'da meydana gelen şiddetli yağmurun ardından bodrum katlarını su basan Üç Kuyu TOKİ sakinleri, her yağmur yağışında benzer sıkıntılarla karşılaştıklarını belirterek yetkililerin artık bu sorunu çözmelerini istedi.

Sesimizi duyun!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesi Üç Kuyu TOKİ konutları, yağan yağmurdan dolayı sular altında kaldı. Alt yapı yetersizliğinden kaynaklandığı belirtilen su baskınları, özellikle bodrum katlarını kullanamaz hale getiriyor.

Üç Kuyu TOKİ 720 konutlarında ikamet eden site sakinlerinden Mehmet Akif Abdukaya, her yağmur yağışında aynı sıkıntıları yaşadıklarını, yaşanan bu sıkıntılara yetkililerin duyarsız kaldığını söyledi.

Abdukaya, “2-3 gün önce yağan yağmurdan dolayı bir mağduriyet yaşadık. Burada bulunan 8 bloğun tüm bodrum katlarını su bastı. Bina sakinleri olarak kendi imkanlarımızla belediye ve itfaiyeden temin ettiğimiz borularla suyu tahliye ettik. Aynı şekilde kazan dairesini de su bastı, trafolar zedelendi ve bundan dolayı elektriklerimiz kesildi. Bu durum karşısında yüklenici firma ve site yönetimine yardım talebimizi ilettiğimizde bize yardımcı olmadılar.” dedi.

“Duvardaki mermerler kendiliğinden düşüyor, ilgilenen yok”

Bina içerisindeki sıkıntılara dikkat çeken Mahmut Varan, TOKİ'ye yerleştikleri 8 aydan beri farklı sorunlarla karşılaştıklarını belirterek, eksiklikleri dile getirmelerine rağmen bir türlü çözüm bulunmadığını belirterek, şunları söyledi:

“3 ay önce eşimle beraber asansörden çıktığımızda, asansör çevresindeki mermerler bebeğin üzerine düştü. Eşimin kendini çocuğa kalkan edinmesiyle çok şükür bir şey olmadı ama eli zedelendi. Yetkililerden herhangi bir kimse gelip 'geçmiş olsun' dahi demedi. Aynı zamanda hâlen mermeri bile tamir etmiş değiller. Rutubetli evden geldik, burada rahat edelim derken, 7-8 aydır burada mağduriyet yaşıyoruz. Bina sakinleri olarak sıkıntılarımızın bir an önce giderilmesini istiyoruz.”

Son yağan yağmur sonrası bodrum katlarını su basmasından kaynaklı olarak tüm sistemlerin çalışmadığını dile getiren Mehmet Mehdi Baran ise, “Yaklaşık 7 ay önce TOKİ'nin yapmış olduğu konutlara taşındık ve geldiğimiz günden beri çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz. Her yağmur yağdığında bodrum katlarımız suyla doluyor ve bundan dolayı da sürekli elektriklerimiz kesintiye uğruyor. Merkezi TV sistemimiz çalışmıyor, internet bağlantısı yok ve yaklaşık 20 günden beri peteklerimiz çalışmıyor. Ev içinde ısınamadığımızdan çocuklarımızı yakınlarımızın yanına gönderiyoruz.” diye konuştu.

“Devletin 'Evde Kal' çağrısına uyuyoruz, evde mağdur oluyoruz”

Karşılaştıkları sıkıntıları yetkililere bildirdikleri halde sorunlarına kayıtsız kalındığını dile getiren Baran, devletin “Evde Kal” çağrısına uydukları ve evde kaldıkça da mağdur olduklarını söyledi.

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin atık suyundan kaynaklı olarak içme sularından kötü kokular geldiğini iddia eden Baran, şunları söyledi:

“Muhtemelen hastaneden gelen atık su, bu borulardan geçtiği için hem içme suyumuzdan hem de bodrum katından çok kötü kokular geliyor. Ayrıca bu hastanede Coronavirus hastalarının yatmakta olduğunu düşünüyoruz. Bu sıkıntılı süreçte gelen atık sular tıkanınca koku direkt bodrum katlarına veriyor. Bizim bu sudan hastalık kapma olasılığımız da var. Sağlığımızı da düşünerek yetkililerden ricamız, sorunlarımızla ilgilensinler ve çözüm bulsunlar.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi