Görüş Bildir

SGK - Eczacı krizine son noktayı ÇAlışma Bakanı koydu

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, SGK ile eczaneler arasında yaşanan ilaç protokolü krizine ilişkin açıklama yaptı

SGK - Eczacı krizine son noktayı ÇAlışma Bakanı koydu

Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, Türk Eczacılar Birliği ve Sosyal Güvenlik Kurumu arasında yaşanan ilaç protokolü krizine ilişkin açıklama yaptı.

Az ciro yapan eczanelerin desteklenebileceğini söyleyen Soylu, özetle şunları kaydetti:

"Eczaneler ticari işletme. Bir taraftan da bizim hizmet erişilebilirliğimizin en önemli ayaklarından bir tanesi. Bu çerçeve içerisinde bir değerlendirme yaptık. Çok az ciro yapan eczanelerin biraz daha desteklenmesi konusunda SGK ve Bakanlığımızın olumlu bir tavrı var.

Bir çok talep var, makul talepleri karşılayacağız. Ekonomik talepler var. Kurun ve ilaç fiyatlarının yükselmesinden kaynaklanan kar payı artışı söz konusu. Bu konuyla ilgil eczacılara bir teklifte bulunduk.

Daha az cirolu eczanelere daha yüksek katkı, yüksek cirolu eczanelere daha düşük katkıyla bir denge kurmaya çalıştık. TEB bunu kendi içinde değerlendirecek, yarın yine bir araya geleceğiz. İmza atılacağını ümit ediyoruz. Protokolü tekrar uzatma hakkımız var. Biz eczacılarımızla birlikte protokolün imzalanıp devam etmesi düşüncesindeyiz. Makul bir şekilde sonuçlanmasını istiyoruz."

kaynak:NTV

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir