Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, tahliye edildi

Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in son dakika tahliyesi gündeme oturdu

Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin, tahliye edildi

Beşiktaş'ta geçtiğimiz süre içerisinde ters yöne girerek, bir polis memurunun şehit düşmesine sebebiyet veren Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin hakkında son dakika gelişmelerin yaşandığı açıklandı. Bilindiği üzere Rüzgar Çetin'in hakimiyetii sağladığı araç, bir polis otosu ile çarpışmış ve içerisindeki polis memuru şehit düşmüştü. Bu elim olaydan sonra da Rüzgar Çetin tutuklu olarak yargıllanmaya devam etmişti. Taa ki bu güne adar. Rüzgar Çetin bugün sabah saatlerinde tahliye edildi.

Rüzgar Çetin 6 yıl 3 ay ceza aldı ve yattığı süre göz önünde bulundurularak serbest bırakıldı. Mahkeme kararı oy çokluğuyla aldı.

Kaza sorası yaralı polisin ailesi şikayetini geri çekerken şehit polisin eşi 'şikayetimden asla vazgeçmeyeceğim' demişti.

Ancak aradan geçen 5 ayın sonunda şehit polisin eşi de şikayetini geri çekmiş, bu kararından ötürü de herhangi bir para almadığını kaydetmişti.

22.5 YILA KADAR HAPİS CEZASI İSTENMİŞTİ

Polis memuru İsmet Fatih Alagöz’ün şehit olmasına, polis memuru Emre Tetik’in ise yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle 9 aydır tutuklu yargılanan  Rüzgar Çetin’in yargılandığı davada savcı esas hakkındaki mütalaasında, Rüzgar Çetin’in bilinçli taksirle ölüme ve yaralamaya sebep olmak suçundan iddianamedeki gibi 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandirilmasıni talep etmişti.

RÜZGAR ÇETİN KİMDİR?

Ünlü yönetmen Sinan Çetin’in dört oğlundan en büyüğü olan Rüzgar Çetin, 1985 doğumludur. 31 yaşındaki Rüzgar Çetin, bugüne kadar gece hayatı ve karıştığı olaylar ile sık sık medya dünyasında konu olmuştur. Bir dönem oyuncu olmak istediği ile gündeme gelmiş ancak daha sonra yaptığı “Oyunculuk bana göre değil” açıklaması ile bu hayalinden vazgeçmiştir.

Babası Sinan Çetin, onu işi öğrenmesi için Taksim’de bir şirketine stajyer olarak vermiştir. Kendini bu alanda geliştiren Rüzgar Çetin daha sonra emlakçılık sektöründe faaliyet gösteren bir şirket kurmuştur. Şimdilerde Cihangir'de çok sayıda emlağı olan babasının emlaklarını yönetmekte.

Kaynak: Diyarbakır Söz