Görüş Bildir

Sinemalar ne zaman açılacak? - 1 Temmuz'da açılacak yerler neler?

Normalleşme sürecinin artık iyice her köşesin ulaşıldı. 1 Temmuz'dan itibaren 1 Haziran'da açılmayan uzatılan yerler de açılıyor. Peki 1 Temmuz'da nereleri açılacak? Sinemalar, tiyatrolar, internet ve nargile kafeler ne zaman açılacak soruları günlerdir merakla araştırılıyor. Peki Sinemalar ne zaman açılacak, tiyatrolar ne zaman açılacak, internet kafeler ne zaman açılacak soruları yanıtlarını buldu mu?

Sinemalar ne zaman açılacak? - 1 Temmuz'da açılacak yerler neler?

Normalleşme sürecinin artık iyice her köşesin ulaşıldı. 1 Temmuz'dan itibaren 1 Haziran'da açılmayan uzatılan yerler de açılıyor. Peki 1 Temmuz'da nereleri açılacak? Sinemalar, tiyatrolar, internet ve nargile kafeler ne zaman açılacak soruları günlerdir merakla araştırılıyor. Peki Sinemalar ne zaman açılacak, tiyatrolar ne zaman açılacak, internet kafeler ne zaman açılacak soruları yanıtlarını buldu mu? 

1 TEMMUZ'DA AÇILACAK YERLER!

1 Temmuz'dan itibaren düğün salonları, internet kafeler ve oyun salonları yeniden hizmet vermeye başlayacak. Sinema, tiyatro, gösteri merkezi gibi işletmeler 1 Temmuz'dan itibaren belirlenen kurallara göre faaliyete başlayacak.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞINDAN İNTERNET KAFE VE OYUN SALONLARI İÇİN GENELGE

İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliğine "İnternet Kafeleri, Salonları ve Elektronik Oyun Yerleri" konulu genelge gönderdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, genelgede, 17 Mart'tan itibaren faaliyetlerinin durdurulmasına karar verilen internet kafeleri/salonları ile elektronik oyun yerlerinin kontrollü sosyal hayat döneminde hangi koşullara bağlı olarak faaliyet gösterebilecekleri Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından tespit edilerek İçişleri Bakanlığına bildirildi.

İlgili bakanlıklar ile kamu kurum ve kuruluşlarıyla yapılan görüşmeler ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, internet kafeleri/salonları ve elektronik oyun yerleri, faaliyetlerine izin veren mevzuat hükümleri (İş yeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik vb) ile iş sağlığı ve güvenliğine ilişkin tedbirlere ilave olarak genelgede belirtilen tedbirlerin alınması şartıyla 1 Temmuz'dan itibaren faaliyetlerine başlayabilecek.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN KURALLAR

Bu iş yerlerinin işletmecileri temizlik, maske, mesafe önlemleri başta olmak üzere bu genelgede yer alan ve Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından belirlenen kurallarla ilgili tedbirleri eksiksiz şekilde almakla yükümlü olacak.

İşletmeciler tarafından genel kullanım alanlarına ve oturum düzenine ilişkin mesafe planı hazırlanacak, internet kafeleri/salonları ve elektronik oyun yerlerinin müşteri kapasitesi mesafe kuralına göre belirlenecek, kapasite bilgisi işletmenin girişinde görülebilir bir yere asılacak ve bu kapasiteye uygun sayıda müşteri kabul edilecek.

Temizlik, maske ve mesafe kuralları ile uyulması gereken diğer kurallara ilişkin bilgilendirme afişleri bu yerlerin girişlerine ve içerisinde uygun yerlere asılacak

Aynı anda bulunabilecek kişi sayısına ilişkin planlama (çalışan ve müşteriler dahil edilerek hesaplanacak şekilde) kişi başına 4 metrekareden az olmayacak şekilde yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir