Görüş Bildir

Sır bilgisayarı kaçıran kişi?

Diyarbakır’da üst düzey mülki idare amirlerinin de katılımıyla görkemli bir açılış yapan ve “Paranızı getirin çalıştıralım, size banka mevduat faizinin üzerinde kar payı verelim” diyerek piyasadan milyonlarca liralık vurgun yapan Zerya Kuyumculuk davasında, dükkandaki laptop bilgisayarları kaçırdığı tespit edilen bir kişi yakalandı

Sır bilgisayarı kaçıran kişi?

Diyarbakır'da üst düzey mülki idare amirlerinin de katılımıyla görkemli bir açılış yapan ve "Paranızı getirin çalıştıralım, size banka mevduat faizinin üzerinde kar payı verelim" diyerek piyasadan milyonlarca liralık vurgun yapan Zerya Kuyumculuk davasında, dükkandaki laptop bilgisayarları kaçırdığı tespit edilen bir kişi yakalandı. Gözaltına alınan zanlının evinde KOM Şube polislerince didik didik arama yapıldı. Bazı dokümanlar ve dijital materyallere el konuldu. Başlatılan yeni soruşturma kapsamında Zülküf ve Zülfikar Ortaç kardeşlere yüklü miktarda para ve altın kaptıran ancak buna rağmen şikayetçi olmayan 33 kişi tespit edilerek davaya dahil edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı piyasadan 300 milyon liralık vurgun yapan Zerya Kuyumculuk ile ilgili yeni bir soruşturma başlatıldı. Kuyumcu dükkânındaki kamera kayıtlarının bilirkişi incelemesiyle, altın, döviz ve TL cinsinde paraların kaçırıldığı gece dükkândaki bilgisayarları yerinden sökerek kayıplara karışan Cemal Kılıç dün yakalandı. Kamera görüntülerinde kendisine gelen telefon üzerine el çabukluğuyla aralarında alacaklı üst düzey kamu görevlilerinin isim listesinin bulunduğu bilgisayarları söken Kılıç, kapıda bekleyen araca yerleştirdikten sonra dükkâna geri dönüyor. Bu kez dükkândaki Mustafa Ortaç ile kaş ve göz işaretiyle valizler dolusu para ve altınları hızlı bir şekilde aynı beyaz bir araca yerleştirip dönüyor.

KOM POLİSLERİ EVİNİ DİDİK DİDİK ARADI

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesine bağlı polislerce evinde didik didik arama yapılan Kılıç'a ait birçok doküman ve dijital materyallere de nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden alınan arama ve el koyma kararıyla incelenmek üzere el konuldu. Gözaltına alınan Kılıç ifadesinde, "Kamera görüntülerindeki kişi benim. Bilgisayarları, Hard diskleri ve para dolu valizleri o araca hangi amaçla koyduğumu bilmiyorum. Bize 'Sıkıntı var' deyince işyerinde bir hareketlilik oldu. Herkes bir şeylerle uğraşırken bana da bilgisayarları sökmem gerektiği söylendi. Kamera görüntülerinde telefonda birileriyle konuştuğum görülse de ben kiminle konuştuğumu hatırlamıyorum. Yine kamerada benim kaş, göz işareti yaparak bilgisayar ile valizlerin araca yüklenmesiyle ilgili ne olduğunu anlamaya çalışmamla alakalıdır. Suçsuzum" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi